On i quan pot nevar en les properes hores a Catalunya?

Les precipitacions avançaran de sud a nord a partir d'aquest divendres al vespre amb una cota de neu que es mantindrà sobre els 200 metres

Neu a Falset.
Neu a Falset. | ACN
NacióDigital
08 de gener del 2021
El front fred que travessa Catalunya presumiblement deixarà nevades en la majoria de comarques. Al llarg d'aquest dijous ja vam poder veure estampes blanques en molts punts del territori, sobretot al sud. Les nevades s'intensificaran, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d'aquest divendres al vespre.

Les precipitacions es concentraran majoritàriament de matinada i avançaran de sud a nord. Des de les Terres de l'Ebre fins arribar a cobrir tot el país. La neu pot emblanquinar totes o gairebé totes les comarques d'interior i fins i tot també el prelitoral. Si bé la cota de neu es preveu que es mantingui tota l'estona sobre els 200 metres, en alguns punts es podrien precipitar alguns flocs de neu a la costa, en cota zero.

Tot plegat, entre aquest divendres i dissabte. Diumenge la situació encara pot ser d'inestabilitat, però les nevades es concentrarien en zones ja més de muntanya.


Tot i l'ambient molt fred, que continuarà, Protecció Civil ha desactivat aquest dijous al migdia l'avís per onada de fred i el pla NEUCAT. Ara bé, caldrà estar atents a l'evolució dels avisos per nevades, vent i onatge dels pròxims dies, en què els termòmetres continuaran marcant valors per sota del que és habitual.

El fred començarà a dissipar-se a mitjans de la setmana que ve, quan es podran registrar temperatures uns 10 graus més elevades que avui en alguns punts.