La venda del calendari solidari de l'Hospital d'Olot recapta 11.000 € per a La Marató de TV3

És la primera vegada –ara en context del coronavirus– que es recapta tal quantitat

NacióGirona
18 de desembre del 2020
Coberta del calendari solidari de l'Hospital d'Olot.
Coberta del calendari solidari de l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
L’edició d’un calendari solidari ha permès recollir 11.000 euros, la xifra més alta en els tretze anys que fa que la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa col·labora amb La Marató de TV3, que aquest 2020 es dedica a la sensibilització, la divulgació i la recaptació de recursos per a la recerca biomèdica sobre la Covid-19.  

La col·laboració imprescindible del setmanari La Comarca d’Olot –i els altres mitjans garrotxins que n'han parlat a bastament–, conjuntament amb la d’alguns comerços locals, ha facilitat la venda de calendaris a la majoria de municipis de la Garrotxa, un fet que ha permès que s’aconseguissin aquests 11.000 euros –que ja s’han ingressat al compte de La Marató.  

El calendari mostra dotze fotografies que il·lustren com es van viure les primeres setmanes de la pandèmia a l’Hospital d’Olot i als centres d’atenció primària. Martí Albesa (Olot, 1988) i Ramon Buxó (Olot, 2001), fotoperiodistes garrotxins, van retratar aquestes vivències amb les seves càmeres. De les més de seixanta fotos que hi havia se’n van escollir dotze, les que es van considerar més representatives, una per a cada mes de l’any.  

En total es van editar 2.000 calendaris i se n’han venut 1.200. La venda continua oberta al punt d’informació de l’Hospital, de dilluns a divendres de 8 h a 20 h i caps de setmana i festius de 8.30 h a 20 h. Fins al 31 de gener encara es poden fer donacions a la Marató de TV3.  

La Marató de TV3 se celebra aquest diumenge 20 de desembre. Com cada any, Roger Escapa donarà el tret de sortida a La Marató des del programa El suplement de Catalunya Ràdio i els periodistes Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté presentaran el programa des de diversos centres sanitaris del país. Cada element d’aquesta edició de La Marató vol donar valor a la feina dels treballadors i treballadores de l’àmbit sanitari.  

Tretze anys col·laborant amb La Marató de TV3

Seguint les recomanacions i mesures de prevenció per contenir el virus, i a causa de la inestabilitat actual per fer actes i esdeveniments de manera presencial, es va decidir aparcar l’organització dels playbacks de l’Hospital. La del 2020 hauria estat la novena edició.  

La vinculació solidària de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa amb La Marató de TV3 es va iniciar fa tretze anys, el 2007. Des d’aleshores, l’activitat principal ha estat organitzar els playbacks de l’Hospital.