El llibre «Relats que pinten bé» arriba a les escoles de les comarques gironines

La Diputació de Girona ha convertit els relats guanyadors del concurs «Això pinta bé!» en un llibre amb il·lustracions de M. A. Gómez Montero

NacióGirona
18 de desembre del 2020
El llibre no s’havia pogut distribuir al seu moment a causa del confinament.
El llibre no s’havia pogut distribuir al seu moment a causa del confinament. | @diputaciogirona.
La Diputació de Girona ha distribuït, aquest mes de desembre, a les escoles de la demarcació, el llibre Relats que pinten bé, elaborat a partir dels relats presentats al concurs "Això pinta bé!", dels Programes Pedagògics i Divulgatius de la corporació.
 
Aquest programa vol dinamitzar l’interès dels alumnes que participen en les activitats educatives que promou la Diputació de Girona durant el curs escolar i alhora conscienciar-los de la diversitat de la societat i de la necessitat de dur a terme accions perquè tothom tingui accés a la cultura.
 
En el cas concret del concurs de relats dels Programes Pedagògics i Divulgatius, hi participen els alumnes de secundària que hagin pres part en algunes de les activitats educatives de la Diputació de Girona.
 
Enguany la Diputació de Girona ha convertit els relats guanyadors en un recurs accessible al web dels Programes Pedagògics de la corporació i n’ha distribuït un exemplar a totes les escoles de la demarcació, així com a les biblioteques públiques de les comarques gironines.
 
També se n’ha fet una edició digital, amb locució, subtitulació i traducció a la llengua de signes catalana, per convertir-los en un nou recurs del web dels Programes Pedagògics. (Podeu veure els vídeos en aquest enllaç).
 

Les il·lustracions han estat realitzades per Miquel Ángel Gómez Montero i formen part del llibre els relats "El guardià del bosc", "La invasió de les àligues", "La princesa Lia" i "Exili".
 
Pel vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira, "aquest concurs permet, d’una banda, el treball reflexiu a l’aula i, de l’altra, el treball cooperatiu i el foment del sentiment de pertinença a un grup. Per tant, es treballen diferents valors com la participació, la cooperació i la comunicació en grup, valors molt necessaris per formar part de la societat de manera activa i constructiva".
 
Des de fa set anys, amb la proposta del concurs "Això pinta bé!", la institució aposta per potenciar la reflexió posterior a l’aula sobre el treball cooperatiu en el marc escolar.
 
Aquest any i amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, els premis es van lliurar de manera virtual a través d’una plataforma a la qual es van connectar els alumnes guanyadors amb els seus tutors i els directors dels centres, i van rebre els premis en representació de les seves classes.