Foment de l'economia local

VÍDEO «KMVall, el nostre producte»: nova campanya a la Vall d'en Bas a les portes de la suspesa Fira del Mallol

L'Ajuntament i l'Associació de Turisme reconverteixen la diada del 6 de desembre en una promoció de foment econòmic de proximitat que es desenvoluparà al llarg de tot l'any 2021

per Xavier Borràs, El Mallol | 4 de desembre de 2020 a les 18:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El puig del Mallol, a la vila homònima de la Vall d'en Bas, ha estat l'escenari ideal, per bé que ventós, de la presentació aquest matí d'una nova campanya de promoció econòmica: "KMVall, el nostre producte", amb què l'Ajuntament de la Vall d'en Bas i l'Associació de Comerç, Turisme i Activitats local volen promoure els productors, artesans, artistes i restauradors del municipi.


La campanya engegarà aquest diumenge, 6 de desembre, diada en què –de temps immemorials– se celebra al Mallol la Fira de Sant Nicolau, que enguany ha calgut suspendre per causa de les mesures imposades arran de la pandèmia.
 

Lluís Amat, batlle de la Vall d'en Bas, durant la presentació. Foto: Martí Albesa.


Lluís Amat, el batlle, i Jordi Traveria, el president de l'associació –que agrupa 39 membres a la vall–, han presentat la campanya, que pretén cobrir part del buit que deixarà la fira, però que romandrà durant tot l'any 2021 amb un seguit d'accions que s'aniran anunciant, especialment a través de l'Instagram i d'un codi QR específic que remet a una pàgina web on són presents tots els productors, restauradors, artistes i artesans (tant membres de l'associació com no) de la Vall d'en Bas.

Els objectius de KMVall


Segons el batlle, el que es vol aconseguir amb aquesta campanya de promoció és "dinamitzar l'economia, fomentar el consum conscient, posar en valor la Vall d'en Bas, generar cohesió i fomentar la creativitat". Es tracta d'un projecte de llarg abast, "que s'ha consensuat entre tots, que vol fomentar l'economia col·laborativa i el desenvolupament sostenible", ha afegit Lluís Amat.
 

Jordi Traveria, president de l'Associació de Turisme, Comerç i Activitats. Foto: Martí Albesa.


Per al president de Associació de Comerç, Turisme i Activitats, l'artesa del vidre Jordi Traveria, més enllà de ser una campanya publicitària, "KMVall és un pla d'acció" que ha de servir per a reforçar els valors de proximitat, tradició, professionalitat i tracte familiar.

Dinamitzar l’economia local vol dir ajudar a prosperar petits negocis, persones autònomes i agents artístics i a la vegada donar a conèixer els productes locals més enllà del municipi.

Fomentar el consum conscient és co-responsabilitzar els consumidors i fer-los reflexionar sobre el gran poder que tenen quan escullen on i a qui compren els productes.

I generar cohesió i fomentar la creativitat significa propiciar que artistes, artesans i productors locals cooperin entre ells i puguin crear nous productes, espais o accions posant en comú la seva intel·ligència col·lectiva.
 

Una de les targetes que s'ha editat per a la campanya «KMVall». Foto: Martí Albesa.


Les accions que vénen i que vindran

La primera acció de KmVall, i que ja arrenca avui mateix, vol incentivar el consum de proximitat durant la campanya de Nadal tot fent conèixer on es poden localitzar els productors, elaboradors i artistes del municipi. Per això s'ha creat el compte d’Instagram esmentat –que ja s'ha estrenat–, i s'han editat diversos cartells i una targeta de propaganda. Als cartells –que es podran veure als comerços, botigues i tallers– hi apareixen els rostres de tots els productors, artesans i artistes de la vall

A principis de 2021 s'ha previst de publicar un catàleg de productors, artesans, artistes i restaurants de la Vall d’en Bas amb fotos i dissenys originals de les persones que contribueixen a enriquir amb les seves idees, productes i creacions els set pobles de la Vall d’en Bas.
 

Alguns dels cartell de promoció de «KMVall» que es podran veure aviat per tota la Vall d'en Bas. Foto: @ajuntamentbas.


Més endavant, s’elaborarà una exposició que aglutini aquest material i ajudi a complementar i renovar l’exposició “Made in La Vall” d’en Bas que es troba a Can Trona- Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas.

Finalment, entre moltes altres propostes, com la d’elaborar vídeos promocionals, també hi ha el projecte de posar d’acord tots els artesans i productors perquè obrin els seus tallers al públic durant tot un cap de setmana per manera que la gent pugui fer-hi una ruta i anar-los a visitar. "Són molts els habitants de la pròpia vall que no ens coneixen", ha reblat Jordi Traveria.

 

Participació