Rosa Lluch encapçalarà la candidatura de Catalunya en Comú a Girona

La filla de l'exministre socialista Ernest Lluch, assassinat per ETA, és professora del Departament d'Història i Arqueologia de la UB i doctora en Història per la UdG

Rosa Lluch.
Rosa Lluch. | En Comú Podem.
NacióGirona
03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:17h
Rosa Lluch encapçalarà la llista de Catalunya en Comú a les comarques gironines després que la seva candidatura hagi estat avalada per l’assemblea provincial de la formació, celebrada ahir al vespre.

Lluch –filla de l'exministre socialista Ernest Lluch, assassinat per ETA– és professora del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i doctora en Història per la Universitat de Girona, on també ha estat professora, especialitzada en història medieval. Va encapçalar la llista d’En Comú Podem pel Senat a Barcelona a les passades eleccions generals, i és membre de l'Executiva i el Consell Nacional de Catalunya En Comú.

A l’assemblea, Lluch va voler agrair el suport a la candidatura per part de les inscrites i persones que l'acompanyen a la llista.

Pel que fa a les comarques gironines la llista es forma, per aquest ordre, per: Joan Salmerón (ex regidor de Blanes i responsable d'Organització de Comuns CCGG); Maria Monje (coordinadora de Confluència Jove i membre de la Plataforma Feminista de Girona); Jordi Lloveras (regidor de Sant Feliu de Guíxols i conseller del Baix Empordà); Eugènia Pascual (responsable d'Acció Política de Comuns CCGG, coordinadora de Comuns Girona i activista de SOS Costa Brava i Aigua és Vida); Jose Sánchez (regidor de Caldes de Malavella i membre de la comissió jurídica de la PAH); Jose Antonio Morales Prodi (cocoordinador de Confluència Jove, responsable de polítiques socials a Blanes En Comú Podem i sindicalista de CCOO de l'Hostaleria); Zaida Linares (de Sils, membre de l'executiva de Confluència Jove i de la Plataforma Feminista de Girona); i, Albert Pons (regidor de l'Escala i coordinador dels Comuns de l'Alt Empordà).

La llista encapçalada per Rosa Lluch, l’única que s’ha presentat a la demarcació, es presenta amb el compromís en la defensa dels drets i llibertats, dels serveis públics, la lluita ambiental, la justícia social i el feminisme.

Catalunya en Comú es troba immersa en un procés de primàries, iniciat el passat 16 de novembre i al qual s'ha presentat una única candidatura per província. Aquest procés finalitzarà el pròxim 6 de desembre amb la ratificació de les llistes. En l'assemblea, Candela López, coordinadora de Catalunya en Comú, va voler destacar positivament el fet que a Girona es presentés només una llista al procés de primàries i que aquesta s'hagi construït des del consens.

Rosa Lluch té 51 anys i és filla de l'ex ministre socialista Ernest Lluch, pare de la reforma sanitària a Espanya, assassinat per ETA ara fa vint anys. El seu compromís civil en el camp de la resolució de conflictes i la defensa dels Drets Humans ve de lluny. Va col·laborar en el procés de pau a Euskadi. Va contactar amb el món dels Comuns en la jornada "Construint la Pau", organitzada per l’Ajuntament de Barcelona el 2018, on va defensar la necessitat d’una política penitenciària orientada a la reconciliació i a la reinserció.

Nascuda a Barcelona, destaca que és de “família del Pla de l'Estany de tota la vida”, comarca amb la qual té molta vinculació, així com amb La Garrotxa i l'Alt i Baix Empordà.

Experta en Història Medieval i, en concret, en el conflicte remença a les comarques gironines en els segles XIV i XV, actualment prepara una exposició sobre els remences a la Garrotxa i a la Selva.