El festival Sismògraf és un dels impulsors d'un nou projecte europeu de gran escala

La Big Pulse Dance Alliance és una nova xarxa de 12 festivals i cases de dansa d’arreu de la Unió Europea que treballaran conjuntament per a enfortir el sector

«Lù 路», de la companyia Maduixa, ha estat el darrer espectacle del Sismògraf de tardor.
«Lù 路», de la companyia Maduixa, ha estat el darrer espectacle del Sismògraf de tardor. | @SismografOlot.
NacióGarrotxa
03 de desembre del 2020
Neix la Big Pulse Dance Alliance, una xarxa de 12 festivals i cases de dansa europees que treballen conjuntament per al desenvolupament del sector de la dansa contemporània i perquè aquest esdevingui més fort. El Festival Sismògraf és un dels 12 membres d’aquest projecte, finançat per la Unió Europea. El projecte té una durada de quatre anys i començarà aquest mes de desembre. Tot i així, serà al llarg del 2021 quan tindran lloc les primeres activitats.  

La Big Pulse Dance Alliance està liderada pel festival alemany Tanz im
August/HAU Hebbel am Ufer. A més del Sismògraf, també en formen part Dance Umbrella (Regne Unit), Dublin Dance Festival (Irlanda), Julidans (Països Baixos), New Baltic Dance (Lituània), ONE Dance Week (Bulgària), Torinodanza Festival (Itàlia), Zodiak – Center for New Dance (Finlàndia), International Dance Festival TANEC PRAHA (República Txeca), CODA Oslo International Dance Festival (Noruega) i Danscentrum (Suècia). Els diferents festivals i cases de dansa col·laboraran en les produccions de nous espectacles, buscant el talent i fomentant el lideratge de la dansa.  

Aquesta aliança, amb experts de la dansa europea, abordarà els reptes que encaren festivals i coreògrafs d’arreu d’Europa. A causa del fort impacte de la crisi de la COVID-19 en el sector, un dels objectius és identificar i adoptar mesures que ajudin a sustentar el sector de la dansa.  
La Big Pulse Dance Alliance donarà suport als coreògrafs perquè passin de fer muntatges per a escenaris petits i mitjans a espectacles pensats per a espais de majors dimensions a través de dues línies de producció: obres escenificades i obres en espais públics.

La voluntat d’aquesta acció és diversificar la programació de gran format i arribar al públic de proximitat a través de la programació a l’aire lliure.  Aquesta línia d’espectacles de carrer se centrarà al desenvolupament de nous conceptes i models de treball per a gires internacionals, que impliquin a les comunitats locals.  

A més a més, la Big Pulse Dance Alliance vol enfortir als artistes i al sector cultural. El projecte vol estimular la vessant artística però també la gestió de projectes a través d’un programa de lideratges. També s’aposta per definir eines enfocades en els reptes de l’entorn laboral.  
Artistes locals i altres persones interessades es trobaran en iniciatives locals per discutir sobre aquells coneixements i temes clau més rellevants per al sector de la dansa i en els contextos dels diferents festivals nacionals. L’objectiu a llarg termini del projecte és establir una xarxa viva i duradora dels festivals de dansa europeus.