Mitjans de comunicació

«30 Minuts» viatja al Nepal amb la garrotxina Neus Sangita 25 anys després de ser-hi adoptada

És un reportatge del fotoperiodista de NacióGarrotxa, Martí Albesa –amb el suport de Sara Montesinos i Neus Albesa–, produït per l'Agència Talaia i TV3

per Xavier Borràs, Olot | 2 de desembre de 2020 a les 14:56 |
Un fragment de Sangita, al Nepal, que es podrà veure al «30 Minuts» aquest diumenge. | @30minuts.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb el títol de Sangita, aquest diumenge a les 21:55 h a TV3, el programa "30 Minuts" contarà la història de la Neus Sangita, que va ser adoptada al Nepal quan tenia dos anys. L'any passat, vint-i cinc anys després, va viatjar-hi amb la seva família garrotxina per a poder trobar respostes a les preguntes que ella s'havia fet durant tot aquests temps.

Al reportatge del fotoperiodista de NacióGarrotxa, Martí Albesa –amb el suport de Sara Montesinos i Neus Albesa–, produït per l'Agència Talaia i per TV3, el Nepal que troben la Sangita i la seva família és diferent del que la va veure néixer: el 2015, un terratrèmol devastador va soterrar una bona part del país i es va endur més de 9.000 vides i una part molt important del patrimoni arquitectònic, considerat patrimoni cultural de la humanitat per la Unesco. I la guerra civil que hi va haver entre el 1996 i el 2006 ja s'havia cobrat més de 12.000 vides i havia provocat un èxode que avui continua sense aturador, a causa de la manca de recursos i oportunitats.


Al documental seguirem la Sangita a l'orfenat on la va adoptar la seva família garrotxina quan tenia dos anys i, també, al seu poble natal, on es revelen algunes sorpreses.

"Sangita és un viatge als orígens per reconstruir una identitat individual i col·lectiva, és un intent d'entendre el passat, no per recordar el camí cap a casa, sinó per caminar endavant amb passes fermes i memòria", diuen els autors del reportatge.

 

Participació