El formatger garrotxí Jordi Domènech guanya el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2020

Junt amb el seu germà bessó, Oriol, continuen la saga familiar d'elaboració de productes làctics ecològics al Mas Claperol de Sant Miquel de Pineda, a Sant Feliu de Pallerols

Jordi Domènech mentre elabora el formatges ecològics de Mas Claperol.
Jordi Domènech mentre elabora el formatges ecològics de Mas Claperol. | @edevafotografiescreacions.
NacióGarrotxa
01 de desembre del 2020
El formatger olotí Jordi Domènech (1988) ha guanyat el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2020, un guardó que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació des de l’any 2003.

Jordi Domènech, junt amb el seu germà bessó, Oriol, es van fer càrrec l'any 2016 del negoci familiar del Mas Claperol, d’elaboració de productes làctics artesans iniciat als anys vuitanta pel seu pare, Enric Domènech, i la seva mare, Mercè Navarro. Els germans Domènech van apostar per l’elaboració de productes ecològics, i de qualitat. Mas Claperol és al veïnat de Sant Miquel de Pineda, al terme municipal de Sant Feliu de Pallerols.
 

El formatge de vaca Coronat, creació de 2020 i solidari en la recerca sobre la Covid-19. Foto: @masclaperol1982.


L’any 2020 han creat el formatge Coronat, un formatge ecològic i solidari, creat en temps del confinament el mes de març d’enguany per a donar sortida a la llet de vaca dels ramaders locals, i que a més se sumava a la iniciativa #joemcorono per a recaptar fons per a lluitar contra la Covid-19.

També han optat per comercialitzar tots els seus productes en envasos sostenibles, i han desenvolupat la seva botiga en línia per a fer més accessibles els seus formatges a tothom.

Un accèssit per al flequer Jordi Gasque

Jordi Gasque Brusco, flequer de Nulles (Alt Camp), ha estat guardonat amb un accèssit. És un forner de primeraa generació. Fa 10 anys, en un moment en què no tenia feina, ni cap experiència professional com a flequer, juntament amb la seva dona, Loli, es van fer càrrec del Forn de Nulles, on el seu antic propietari, en Pere, a punt de jubilar-se, li va ensenyar l’ofici de forner.

A base de formació i experiència adquirits al llarg d’aquests anys, ha anat introduint nous productes i varietats, fins i tot fent creacions innovadores i sorprenents com el Pa de Calçot o el Croissant de Calçot, que han tingut una molt bona acceptació no només en la localitat de Nulles mateixa, sinó dins de la comarca.