previsió meteorològica

​Pluges a la vista

La inestabilitat s’allargarà fins al dissabte

per NacióDigital , 25 de novembre de 2020 a les 13:28 |
El celatge s'ha ennuvolat des de primera hora del matí a la Vall d'en Bas. | Foto: Xavier Borràs.
Canvi de temps a la vista. Des d’avui i fins dissabte, caldrà agafar el paraigua, per bé que diumenge tornarà la calma. 

En aquests moments, s’atansa una zona de baixes pressions que se situarà al sud-oest de la península i que, alhora, provocarà un increment de la inestabilitat a Catalunya durant els propers dies.


Així, avui ja ens hem despertat amb nuvolositat abundant arreu del país i al llarg del matí ja podrien caure les primeres pluges, no massa intenses, al litoral i prelitoral. Les precipitacions es podrien estendre a l’interior durant la tarda. La temperatura pujarà una mica i no serà tan freda com en dies anteriors. 

De fet, a les comarques gironines aquesta matinada no s'hi han produït glaçades, com sí que ha passat –per exemple– a la Vall d'en Bas (Garrotxa) aquests darreres tres dies, i s'ha anat ennuvolant tot el territori, amb temperatures que oscil·laran entre els els 6 ºC de mínima i els 12 ºC de màxima.

 
El dijous continuarà la inestabilitat, amb pluges més generalitzades. Plourà amb força a les comarques de Girona, Terres de l’Ebre, litoral i prelitoral. El vent començarà a bufar durant la tarda i ja no s'aturarà fins al cap de setmana.

Les precipitacions, d’intensitat feble, seguiran el divendres i dissabte i podran arribar a qualsevol punt del país. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.800 metres.  

Diumenge s’obriran clarianes, amb algunes estones de sol. No hi haurà pluges. 

 

Participació