Olot es desperta amb 1.073 cadires buides contra les violències masclistes

La Dalla Feminista de la Garrotxa les ha col·locades a la plaça Major en el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

La plaça Major d'Olot amb les 1.073 cadires instal·lades.
La plaça Major d'Olot amb les 1.073 cadires instal·lades. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
25 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:32h
Aquest dimecres, 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, la Dalla Feminista de la Garrotxa –tal com ja va avançar NacióGarrrotxa– han instal·lat entre la passada nit i matinada 1.074 cadires buides a la plaça Major d'Olot, que coincideix amb el nombre de dones assassinades per violències masclistes des de l'any 2003.

Mil setanta-tres són, segons la Dalla, les dades oficials, "però només es recullen els assassinats per part de parelles o exparelles", segons un dels cartell penjats entorn de la plaça. Per a les feministes garrotxines, doncs, hi ha més dones assassinades cada any "que les llistes oficials ignoren". Tampoc –afirmen– no s'hi compten els infants assassinats per violència masclista, les dones trans o les treballadores sexuals.
 

La plaça Major d'Olot amb les 1.073 cadires buides Foto: Martí Albesa


La Dalla Feminista de la Garrotxa –nada l’any 2014 com a col·lectiu d’acollida a totes les dones de la comarca que volen lluitar contra la desigualtat de gènere–, enguany no han cregut convenient fer cap acte públic. Tot i així, no han volgut deixar passar l’oportunitat de reivindicar aquest dia i la lluita contra la violència que pateixen les dones al món amb la instal·lació de les cadires buides a la plaça Major. "Per totes les que ja no hi són, nosaltres seguirem lluitant!", es llegeix en un dels cartells penjats al voltant de la plaça.

El 25N es commemora l’assassinat de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana que van ser mortes a mans de la policia secreta d'aquell país per ordre del dictador Trujillo. Van morir pel sol fet de ser dones i activistes. Per recordar-les es va establir el 25N com el dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones.