El curs 2021-2022 l'Hospital d'Olot tindrà per primera vegada 3 places de residents MIR en Medicina Familiar

La residència, de quatre anys en aquesta especialitat, es farà principalment als CAP d’Olot i Banyoles (ICS) i l’atenció especialitzada al centre hospitalari comarcal

Personal sanitari a l'àrea d'urgències de l'Hospital d'Olot.
Personal sanitari a l'àrea d'urgències de l'Hospital d'Olot. | Foto: Martí Albesa.
NacióGirona
23 de novembre del 2020
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s’ha acreditat com a dispositiu associat per a la formació d’especialistes a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS.

Conjuntament amb el CAP d’Olot i Banyoles, els residents que iniciïn la seva especialitat en aquests centres d’atenció primària faran la seva estada d’atenció especialitzada a l’Hospital d’Olot.

Les noves places MIR (metges interns residents) de Medicina Familiar i Comunitària per als nous professionals de la medicina es podran sol·licitar a partir del curs 2021/2022.  
La setmana passada el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social va comunicar la nova acreditació amb un total de tres places per als nous MIR.
 
Aquestes acreditacions com a unitats docents tenen en compte una sèrie de requisits referents a recursos humans i físics, activitat assistencial, activitat docent i d’investigació. Després d’entregar la documentació dels dos últims anys, 2018 i 2019, el Ministerio va acreditar l’Hospital d’Olot com a centre docent associat.  

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS disposa de 33 places d’aquesta especialitat. L’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, el Santa Caterina de Salt, el de Figueres, Palamós, Sant Jaume de Calella, Blanes i, des de fa uns dies també el d’Olot, són els centres hospitalaris associats a aquesta Unitat Docent.   
Actualment l’Hospital d’Olot no té alumnes de MIR que facin la seva residència aquí. Tot i això, sí que tant a l’Hospital com als centres d’atenció primària de la Fundació hi ha hagut residents que han fet la seva rotació rural.   

El 2018 es va crear a la Fundació l’Àrea de Docència amb l’objectiu principal d’aconseguir l’acreditació per tenir estudiants residents de medicina (MIR). Un cop assolida aquesta fita, des d’aquesta àrea es preveu treballar per aconseguir també l’acreditació de l’atenció primària de la Fundació.