Emprenedoria

Buggy-Bee, Cabanyes entre Valls i Indeep, Premis 100% Emprenedors 2020

La plataforma en línia Vlex.com, d’Àngel Faus, ha estat guardonada amb el premi al Jove Empresari

per NacióGirona, Olot | 23 de novembre de 2020 a les 12:43 |
Cabanyes entre Valls, d’Àlex López i Alfons Nogareda, és el segon Premi 100% Emprenedors. | cabanyesentrevalls.
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Buggy-Bee, Cabanyes entre Valls i Indeep han estat guardonats en la setena edició dels Premis 100% Emprenedors que, aquest divendres, s’han lliurat a l’Ajuntament d’Olot.  

Aquests guardons, que organitza anualment l’Ajuntament d’Olot junt amb el Consell Comarcal de la Garrotxa, els Joves Empresaris de la Garrotxa (JEG) i el Cercle Euram –i que compta amb el suport del setmanari La Comarca, Olot Televisió, Ràdio Olot, la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació de Girona–, tenen com a objectiu la dinamització i la promoció de l’emprenedoria a la comarca de la Garrotxa tot posant en valor i reconeixent aquells projectes que aposten per la dinamització de l’activitat socioeconòmica.  

 
 

Pep Berga ha lliurat el premi a Joan RIera. Foto: @olotuit.


L’empresa Buggy-Bee, de Joan Riera Banal, ha rebut el primer Premi 100% Emprenedors de la mà del batlle d’Olot, Pep Berga, i la regidora de Comerç, Empresa i Turisme, Gemma Canalias. El jurat d’aquesta edició ha escollit aquest projecte pioner a l’estat espanyol, realitzat amb productes sostenibles i de proximitat, per la innovació i millora de la qualitat de vida que aporta als infants amb mobilitat reduïda. Tal com s’ha destacat durant l’acte de lliurament del guardó, les cadires elèctriques per a infants no només els faciliten el transport i la mobilitat, sinó que també ajuden a la seva interacció i al joc propi d’aquestes edats.  
 

Santi Reixach ha donat un dels premis per a l'empresa Cabanyes entre Valls. Foto: @olotuit.


Cabanyes entre Valls, d’Àlex López i Alfons Nogareda, s’ha emportat el segon Premi
100% Emprenedors. El guardó l’ha lliurat el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, i la regidora de Comerç, Empresa i Turisme, Gemma Canalias, que han destacat l’original iniciativa turística situada a la Vall de Bianya per la seva projecció, per la utilització d’elements sostenibles i per contribuir qualitativament a l’oferta turística garrotxina, tot oferint comoditats en una cabanya de fusta situada a les capçades dels arbres.

 

Josep Maria Ginabreda, d’EURAM Garrotxa, ha lliurat el guardó a Indeep. Foto: @olotuit.


Pau Bramon i Jordi Vallès, creadors d’Indeep, també han estat reconeguts amb un accèssit pel seu projecte tecnològic pioner i d’última generació que permet oferir solucions de control de qualitat mitjançant la intel·ligència artificial a les indústries, amb reducció de costos i augment de la qualitat de les empreses del territori. El representant d’EURAM Garrotxa, Josep Maria Ginabreda, ha estat l’encarregat de lliurar aquestl guardó.  
 
Finalment, Àngel Faus i Tomàs ha estat premiat amb el Premi Jove Empresari de l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa (JEG) per Vlex.com, la seva plataforma en línia proveïdora global d’informació jurídica i solucions legals per a mercats professionals amb més de 30.000 clients arreu del món. La iniciativa, que va fundar conjuntament amb el seu germà Lluís Faus, ja s’ha establert com a líder mundial en aquest àmbit i es tracta del primer assistent basat en intel·ligència artificial que permet validar la qualitat d’una argumentació jurídica processant i analitzant sentències i informacions legals de diferents jurisprudències. El guardó s’ha entregat de la mà de Marlene De Arcos, presidenta de JEG.  
 

Marlene De Arcos, presidenta de JEG, ha lliurat el premi a Àngel Faus. Foto: @olotuit.


Potenciar aliances comarcals

El batlle d’Olot, Pep Berga, ha volgut dedicar una àmplia felicitació a tots els guardonats així com els candidats que participaven en l’edició d’enguany tot animant a continuar treballant en aquesta línia de tirar endavant projectes de qualitat, innovadors i amb alt valor afegit. Unes iniciatives que, tal com ha detallat, esdevenen clars exemples del potencial de la Garrotxa. Alhora, en aquests moments de dificultats arran la crisi per la Covid, el batlle ha volgut agrair i destacar la feina i esforç de les activitats econòmiques de la comarca i ha convidat les empreses ja establertes a continuar teixint relacions amb altres activitats del territori per a potenciar aliances enriquidores.  


Enguany, deu emprenedors optaven a rebre aquests reconeixements, que promouen l’emprenedoria i la innovació. En concret, el jurat va preseleccionar les candidatures de l’escola d’arts escèniques La Quarta Paret, la proposta turística de Cabanyes entre Valls, els serveis de coaching per empreses d’Eva Aixelà, les cadires de rodes elèctrica per a infants amb mobilitat reduïda Buggy-Bee, l’empresa Troncsijocs especialitzada en el disseny i construcció d’estructures de jocs fetes de fusta, els especialistes en salut de la dona Equip Dona, L’Atelier de Fabric’s Soul on s’imparteixen classes de costura creativa i brodat a mà, les propostes d’intel·ligència artificial d’IndeepVision, el taller de restauració de mobles i tapisseria Verd de Gris i l’estudi de disseny gràfic i direcció creativa Poble.  

En total, 74 candidats i una vuitantena de projectes d’activitats com comerç, artesania, materials biodegradables, activitats sostenibles o relacionades amb la salut s’han presentat des de la primera edició d’aquests premis.

Garrotxa Emprèn

Els Premis 100% Emprenedors formen part del programa Garrotxa Emprèn dedicat a organitzar activitats per impulsar l’emprenedoria i la creació d’oportunitats de treball per al talent local, així com visibilitzar i donar suport a les activitats econòmiques de nova creació.  
Arran de l’afectació de la crisi sanitària de la COVID-19, els esdeveniments programats per aquest any s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies actuals oferint formacions a emprenedors, tallers de sensibilització a les escoles, assessoraments especialitzats per empreses i emprenedors de forma diferent que s’estendran fins a finals d’any.  

 

 

Participació