L’aprovació dels pressupostos a Sarrià de Ter sota sospita

Poble Actiu denuncia que l’equip de govern d'ERC no compleix la normativa municipal i aprova els pressupostos i la relació de llocs de treball en minoria

Narcís Faula el dia que va rebre la vara de batlle de Sarrià de Ter de mans de Roger Torrent.
Narcís Faula el dia que va rebre la vara de batlle de Sarrià de Ter de mans de Roger Torrent. | ACN.
NacióGirona
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:40h
El ple per a l’aprovació dels pressupostos i la relació de llocs de treball del municipi de Sarrià de Ter s’havia de celebrar el passat dimecres 11 de novembre, amb caràcter d’urgència, però va restar ajornat a demanda de tots els partits de l’oposició.

El dia que suposadament s’havia de celebrar el ple, cap dels qautre partits de l’oposició (Poble Acti , PSC, JxS i Cs) no havien rebut tota la documentació i, a més, ERC –segons denuncia PAS– va reconèixer que no havien parlat amb els representants dels treballadors municipals, com cal fer per normativa abans de l’aprovació de la relació de llocs de treball. De fet, aquest tràmit s’ha obviat durant els últims cinc anys que ha governat ERC.

Per tot això, l’equip de govern es va avenir a ajornar el ple cinc dies i proposar-ne la celebració el dilluns següent, 16 de novembre. Amb aquesta mesura, però, tampoc es complia la normativa, ja que calia donar 15 dies als treballadors municipals per a avaluar la proposta.  Els propis representants dels treballadors, van agrair que per primera vegada en els últims cinc anys se’ls fes arribar la relació de llocs de treball prèvia al ple, tot i que hagi estat fora de termini i no hagi donat temps a estudi i valoració.

Totes aquestes esmenes es van fer a l’inici del ple, el mateix dia 16, per part del regidor de Cs, Enric Porcar, que va demanar un nou ajornament ja que, a més, la informació encara era incompleta.

Malgrat tot, finalment, el batlle, Narcís Fajula (ERC), va decidir tirar endavant la celebració del ple, tot incomplint el conveni dels treballadors i els punts esmentats anteriorment, sense temps per a l’anàlisi ni torn de precs i preguntes, segons Poble Actiu.

El PAS denuncia que aquest procediment s’ha incomplert sistemàticament: durant els últims cinc anys, ERC ha aprovat unilateralment la relació de llocs de treball al ple sense meses de negociació ni reunions amb sindicats, i només se’ls ha informat un cop aprovada.

Segons el PAS, ERC va cercar l’aprovació de forma totalment opaca i la va aconseguir, molt pels pèls: els pressupostos es van aprovar per majoria simple, només amb els 6 vots a favor de l’equip de govern, els 5 vots en contra de 3 dels partits de l’oposició (3 regidors del PAS, 1 de Cs i 1 del JxS), i les dues abstencions del PSC.