Salut

«Girona, regió saludable» promou la salut i el benestar del territori

Forma part de la campanya de la Diputació, amb una aportació de 656.219 euros, sobre els projectes d’especialització i competitivitat territorial "Els PECT a Girona, territori intel·ligent"

Un dels mòduls del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) de Girona. | @Dipsalut.
per NacióGirona, Girona | 6 de novembre de 2020 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) «Girona, regió saludable» té l’objectiu de convertir el territori de les comarques gironines en un lloc on es promogui la salut i el benestar dels habitants, i el d’augmentar la capacitat per a prevenir les malalties cròniques comunitàries prevalents i, en especial, aquelles que afecten les persones més dependents i vulnerables.
 

La presidenta de Dipsalut i vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha manifestat que "es tracta de treballar en xarxa per tal de generar i compartir coneixements molt valuosos, coneixements clau a l’hora de dissenyar noves polítiques públiques que veritablement promoguin la salut i el benestar de les persones".
 

En la iniciativa hi participen Dipsalut, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta i la Fundació Salut Empordà.
 

«Girona, regió saludable» està centrat en l’àmbit de la salut i forma part del conjunt de cinc projectes d’especialització i competitivitat territorial de la Diputació de Girona.
 
Tal com es va fer constar en la presentació de la campanya, els PECT són iniciatives impulsades pels agents del territori i liderades per les entitats públiques locals (diputacions, ajuntaments i consells comarcals), que articulen projectes amb operacions i actuacions per a la transformació econòmica del territori i que tenen un fort component d’innovació.

Contribueixen als objectius i les prioritats de la RIS3CAT (Estratègia de desenvolupament intel·ligent de Catalunya) i del programa operatiu (PO) FEDER de Catalunya 2014-2020; compten amb la participació del teixit social i econòmic i tenen un impacte en la competitivitat del territori.
 
[youtube]www.youtube.com/watch?v=7sjtwEtVDQo[/youtube]
Els aspectes que treballen els PECT

La Diputació de Girona va presentar cinc projectes a la convocatòria dels PECT. Tots cinc van ser acceptats i ja s’estan executant a les comarques gironines. Els PECT treballen els aspectes següents:

1.     La dinamització dels principals sectors socioeconòmics, afavorint la interacció dels agents locals, les empreses, la recerca i la ciutadania, a partir de l’articulació d’ecosistemes innovadors.
2.   La millora de les destinacions turístiques a la Costa Brava i al Pirineu de Girona, introduint noves tecnologies i potenciant la xarxa de camins i el patrimoni cultural i natural.
3.      La conversió del Baix Ter en un territori de referència com a regió sensible a l’aigua.
4.       La consolidació de la demarcació com una regió saludable.
5.       La dinamització de l’activitat cultural, coordinant i proporcionant suport i recursos tecnològics a artistes i creadors.
 
La Diputació de Girona aporta als cinc projectes 2.976.085 euros, al costat de les aportacions de les diferents institucions i entitats participants i de la subvenció europea.
 

imatge de la campanya del projecte sobre salut. Foto: @Dipsalut.

 

Participació