Novetats al servei de transport públic a demanda a Batet de la Serra i a Mieres

Des d'aquest mes de novembre cal fer la reserva prèvia a l'estació d'autobusos d'Olot

El servei a demanda s'ha de gestionar a l'estació d'autobusos d'Olot.
El servei a demanda s'ha de gestionar a l'estació d'autobusos d'Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
06 de novembre del 2020
Des d’aquest mes de novembre, els habitants del poble de Batet de la Serra (Olot) que vulguin desplaçar-se en transport públic al mercat de la capital de la Garrotxa els dilluns, ho podran fer tot reservant prèviament la seva plaça al transport a demanda que el Consell Comarcal de la Garrotxa posa a la seva disposició.

Per a fer la reserva, els usuaris poden trucar al telèfon 972 260 196 (Estació d’autobusos d’Olot) o poden enviar un missatge de correu a [email protected]. La reserva, que és indispensable per a poder utilitzar aquest servei, s’ha de sol·licitar sempre abans de cada divendres a les 17:00 h.  

•    HORARIS TRANSPORT A DEMANDA BATET DE LA SERRA – OLOT – BATET DE LA SERRA DELS DILLUNS:
 
Olot – Batet de la Serra: sortides a les 9.15h i a les 12.30h.  
Batet de la Serra – Olot: sortides a les 9.30h i a les 12.45h.
 

Els serveis de transport els dies de mercat en alguns pobles de la Garrotxa. Foto: @CCGarrotxa.


Novetats a Mieres: de dilluns a divendres

Una altra novetat introduïda als serveis de transports a demanda a la comarca és la referent al servei que fa el recorregut Mieres-Santa Pau-Mieres.  A partir d’aquest mes de novembre, aquest servei a demanda, que es feia només els dilluns, passa a oferir-se de dilluns a divendres (feiners), sempre sota reserva prèvia el dia feiner anterior, abans de les 17:00 h, al telèfon 972 26 01 96 (Estació d’autobusos d’Olot) o enviant un missatge de correu electrònic a [email protected].

L’avantatge d’aquest servei és la possibilitat d’enllaçar amb el transport regular a Olot, amb què es facilita que els habitants de Mieres puguin desplaçar-se a la capital de la comarca amb més opcions de transport públic.  

•    HORARIS TRANSPORT A DEMANDA MIERES-SANTA PAU-MIERES, DE DILLUNS A DIVENDRES (DIES FEINERS).  
 
— Mieres – Santa Pau: sortides a les 9.15h i a les 13.15h (en ambdós horaris, possibilitat d’enllaçar amb la línia regular Santa Pau – Olot).  
— Santa Pau – Mieres: sortides a les 13.30h i a les 18.15h (horaris compatibles amb la línia regular Olot – Santa Pau).  
 

Horaris i itinerari del servei Olot-Santa Pau-Mieres. Foto: @CCGarrotxa.


A més d’aquestes opcions de servei a demanda, el Consell Comarcal de la Garrotxa ofereix transport a demanda per als habitants de la Vall d’en Bas, Oix, Riudaura i Maià de Montcal. Els horaris disponibles i les condicions de reserva es poden consultar al web.

El servei a demanda, finançat pel Consell Comarcal de la Garrotxa a través del Pla de Transport de Viatgers, posa a l’abast dels habitants de la Garrotxa un servei de transport públic per poder desplaçar-se a determinats nuclis de població, sobretot en dies de mercat.

L’objectiu d’aquesta oferta és millorar la mobilitat en transport públic a la comarca i, alhora, ser més eficients, aprofitant al màxim els trajectes. Per aconseguir-ho, és necessari reservar amb antelació el servei, a través de Teisa, empresa que opera els serveis a demanda a la Garrotxa.