Can Trona exposa el material del postgrau en il·lustració científica

Del 13 de novembre i fins al mes de febrer de 2021 es podrà visitar aquesta mostra, amb els treballs de Gemma Comalada sobre un conte de Nina Bach i el mural circular de Mireia Quintana a l'aula pedagògica

La il·lustració científica deixa empremta a la Vall d'en Bas.
La il·lustració científica deixa empremta a la Vall d'en Bas. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
05 de novembre del 2020
Des del 13 de novembre i fins al mes de febrer de l’any que ve, es pot veure a Can Trona una exposició del material que s’ha realitzat en el marc del postgrau d’il·lustració científica que organitza la Universitat de Girona dins la Fundació per a la Innovació i Formació amb el suport de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FESOlot).

Part de les pràctiques del postgrau s’han realitzat a la Vall d’en Bas, amb seu a Can Trona i han permès la realització d’alguns projectes al municipi en la seva aposta cultural, tal com ja avançar NacióGarrotxa.
 

Gemma Comalada il·lustra una vinyeta del conte de Nina Bach. Foto: @cantrona.


La Gemma Comalada ha il·lustrat part d’un conte produït entre l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i la il·lustradora basenca Nina Bach. L’objectiu és que aquesta narració faci reflexionar a petits i grans sobre les principals problemàtiques ambientals del municipi: l’arribada d’espècies invasores, la capacitat dels humans d’incidir i canviar el medi, el procés de dessecació que han viscut fonts i rius i la importància de mantenir la biodiversitat davant la imminent emergència climàtica.
 

Il·lustració d'una gla de Mireia Quintana. Foto: @cantrona.


La Mireia Quintana ha participat en l’elaboració d’un mural a Can Trona amb gran pes de l’entorn natural. Aquest mural artístic de grans dimensions, a l’aula pedagògica de Can Trona, servirà per a explicar quina és l’essència d’aquest equipament. És un mural circular que representa la idea de connectar elements, el cercle de la vida i la natura.
 

Cartell de l'exposició a Can Trona. Foto: @cantrona.


Tot i que estava previst fer una inauguració formal, al final la mostra s’obrirà al públic sense cap acte a causa de les mesures contemplades en matèria sanitària arran de la pandèmia. Si hi voleu assistir, cal demanar hora amb un missatge de correu-e a mfigueras@olot.cat.

Els horaris d’obertura són els divendres i diumenges de 10 a 14 mentre que els dissabte es es manté aquest horari de matí i a la tarda es podrà visitar entre les 16 i les 19. Si sou un grup, podeu demanar si hi ha disponibilitat amb reserva prèvia també entre setmana.