coronavirus

La Diputació de Girona s’implica en l’elaboració del pla de contingència de la Covid a les activitats firals

La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) i les diputacions de Barcelona i Lleida també han participat en la redacció de la guia, que pretén ser una eina que serveixi de base per a programar esdeveniments de manera segura

per NacióGirona , Girona, 3 de novembre de 2020 a les 11:53 |
Una de les infografies de la guia en què ha col·laborat la Diputació de Girona. | @diputaciogirona.
La Diputació de Girona ha col·laborat en l’elaboració d’una guia per a implementar el pla de contingència de la Covid-19 a les activitats firals que tinguin lloc a Catalunya, amb l’objectiu de facilitar la represa de les fires-mercat amb el màxim nivell de seguretat possible. La Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) i les diputacions de Barcelona i Lleida també han contribuït en la redacció del document.
 

Les fires són i han estat sempre un element estratègic per a la dinamització de l’activitat econòmica d’un territori perquè generen llocs de treball i un impacte econòmic fonamentals per al seu progrés. Però l’evolució de la pandèmia a Catalunya en les últimes setmanes ha obligat, momentàniament, a aturar els esdeveniments planificats del sector.
 

La guia pretén esdevenir un instrument que serveixi de base tant als organitzadors firals, com a les empreses vinculades, els ajuntaments i les administracions a l’hora de programar esdeveniments d’aquesta índole de manera segura per als visitants i els expositors, en el moment en què es reprengui l’activitat.
 

S’hi ofereix una mirada transversal, amb indicacions clares i precises: des d’un recull de mesures de caràcter general (control i prevenció, neteja, ventilació i climatització i protocol d’actuació en cas d’incidències, entre d’altres) fins a indicacions clares sobre la distribució d’espais i el control d’aforament, així com les mesures i recomanacions específiques per a organitzadors, visitants o expositors. També es posa èmfasi en els indicadors d’implantació i seguretat, així com en els sistemes de comunicació.

Aquest document es pot consultar i descarregar en aquest enllaç, en el lloc web de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC).

La voluntat de tots els organismes implicats és que sigui una guia viva, que s’actualitzi i es renovi en funció dels canvis de normativa que es vagin succeint.

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació