1 de 10
coronavirus

Creen un espai de llibertat i pensament crític a Olot sobre les mesures preses per la Covid

Una desena de persones ballen a la plaça de Sant Francesc per a "mantenir-se vius" i reclamar els drets fonamentals

Un moment de la ballada en llibertat a la plaça de Sant Francesc d'Olot. | Foto: Martí Albesa.
per Xavier Borràs, Olot | 3 de novembre de 2020 a les 10:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest vespre de dimarts, de 7 a 8, a la plaça Sant Francesc d'Olot una desena de garrotxins han ballat agafats de la mà –alguns amb màscares, d'altres sense– per a reclamar espais de llibertat, pensament crític i recuperació dels drets fonamentals que consideren perduts per les mesures polítiques preses arran de la pandèmia.

La convocatòria responia a una crida feta a través d'algunes xarxes socials per a respirar aire net i relacionar-se amb altres persones "de la manera que volem", per a exigir responsabilitat a tothom i, especialment, als representants públics, responsables d'administracions, responsables de centres educatius i responsables de llocs de treball, per anteposar "la vida natural enfront de mesures sanitàries que no són garantia d'una millor qualitat de vida de les persones, ans al contrari, podrien ser perjudicials per a la salut, però també per moltes altres cares de la vida humana".


Segons els participants, els responsables polítics han de ser curosos amb la sanitat i han d'aportar, si cal, majors recursos "per a tenir una bona cura de totes les persones", al mateix temps que han d'aturar "l'onada de tensió social que s'està induint a la població degut a l'aval, la complicitat o l'emissió de missatges mancats de valors humanitzadors, pedagògics i universals" a causa de les mesures imposades, canviants i "que no responen a mesures sanitàries realment".
 

La trobada es repetirà dilluns que va amb les mateixes característiques. Foto: Arxiu NG.


Un dels organitzadors de la trobada, que prefereix preservar l'anonimat, ha declarat a NacióGarrotxa que el que reclamen és que s'obri un debat i es respectin totes les veus, siguin quines siguin: "Entrem en un model de societat en què els pensaments duals del bé i del mal no resolen els problemes que tenim. Un país que vol ser lliure no pot ser submís a les directrius i als relats que es donen des del poder tan sols perquè venen del poder. Cal que ho posi en qüestió. És intolerable que la població estigui defensant les mesures imposades sense ni tan sols saber si són efectives als fins que persegueixen. I no son mesures qualssevol. Són mesures de submissió i control: tapar-se els llavis, temor a acostar-se a altres persones…".

Després de la ballada lliure a la plaça Sant Francesc, el gruix de participants s'han acostat al Firalet, també, per a fer visible l'acció i convidar les persones aplegades a la setmanal concentració per la llibertat dels presos polítics i dels exiliats a participar-hi. Tot i això, en aquest cas, no s'ha vist amb gaires bons ulls, però els que han ballat estan segurs que el que han de cercar és el mateix: els drets fonamentals i la llibertat.


L'experiència es repetirà dilluns que ve en la mateixa franja horària, de set a vuit del vespre al Firalet, amb el benentès que s'ha tramitat permís de l'activitat que consideren legal, emparada en els drets de manifestació i de reunió. "Farem una activitat aeròbia o beurem i menjarem, tothom té dret a no portar la mascareta si no vol. Tenim el dret a posar-nos en contacte amb altres persones com tot ésser viu té dret a fer", insisteixen.

També, a Tortellà aquest diumenge a les 11 es va fer un taller de pancartes per a reivindicar "gaudir de la vida", una trobada que es repetirà en successius diumenges.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
Participació