​Ovelles ferides per gossos després d'una allau de visitants al Montseny

El batlle del Brull remarca que és un fet constant i que han tancat l'aparcament del Pla de la Calma per a evitar més atacs

Una de les ovelles ferides per gossos a Collformic.
Una de les ovelles ferides per gossos a Collformic. | Aj. del Brull.
Carles Fiter
15 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:06h
Tres ovelles de dos ramats diferents han resultat ferides per dos gossos després d'un cap de setmana de massificació a Collformic, al Montseny. Tal com explica el batlle del Brull, Ferran Teixidó, a NacióDigital no es tracta d'un fet aïllat sinó que és "constant" a la zona: "Cap de setmana sí, cap de setmana també".

Teixidó apunta que molts dels visitants es pensen que la muntanya "és de tots" i no entenen que estan en un terreny privat on es desenvolupa una activitat agrícola amb bestiar. Els gossos deslligats ataquen ovelles i cabres, i els provoquen avortaments "per culpa de l'estrès", diu el batlle, tot remarcant que n'estan "cansats".
 
Per aquest motiu, van decidir tancar l'aparcament del Pla de la Calma. Aquesta mesura ha fet que no hi hagi tanta afluència i alhora menys atacs als animals. De fet, aquesta zona és on més n'hi acostuma a haver.
 

Un cartell que recorda als excursionistes que cal dur el gos lligat. Foto: ACN.


Paral·lelament, el 2019 es va posar en marxa una mesura al Parc Natural del Montseny que obliga a portar els gossos lligats en les zones de pastura amb presència de ramats. Fins al moment s'ha tramitat 25 denúncies.