successos

Ripoll incrementarà la presència policial a les zones d'oci per evitar nous aldarulls

El passat dissabte, un centenar de persones va participar en una baralla multitudinària

per Redacció , 7 d'octubre de 2020 a les 13:05 |
La Junta de Govern Local de Ripoll ha acordat adoptar una sèrie de mesures extraordinàries i urgents per acabar amb els comportaments incívics com la multitudinària baralla que es va produir el passat dissabte al centre del municipi, i que va acabar amb diversos ferits i dos detinguts. 


Així a partir d’aquest cap de setmana es doblaran els efectius de la policia Local pel que fa a l’horari nocturn, amb més presència en aquests sectors d'oci nocturn. A més, segons acord amb els Serveis territorials del Departament d’Interior, també s’incrementaran els efectius de Mossos d’Esquadra per reforçar els operatius policials del centre de la vila i per dissuadir els joves que opten pel botellot en diferents punts del municipi un cop tancats els locals nocturns.

"Davant aquesta situació s’intensificarà el control policial pel bé de totes les persones que actuen responsablement, així com pels propietaris dels bars nocturns que pateixen per la situació donada, i evitar que es repeteixin fets com els del cap de setmana passat", diu l'Ajuntament en una nota.


"Alhora, es continuarà treballant des d’una perspectiva pedagògica i educativa  amb el grup de joves que després del confinament han incrementat les mostres d’incivisme, apostant per la figura de l’Educador de carrer i fer un treball coordinat entre tots els agents educatius i socials del territori. Un treball que s’articula mitjançant la taula de reparació, un espai de treball en el qual i participen persones tècniques del Consorci de Benestar, dels Serveis Educatius, del Pla Educatiu d’Entorn, de l’Ajuntament, de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra i en la qual es cerquen propostes de treball individual i col·lectiu  adreçades a aquests joves, ja sigui perquè hi ha hagut aixecament d’un acte policial o perquè es veu la necessitat de prevenir i actuar davant certes conductes inapropiades", afegeix el comunicat.

 

Participació