coronavirus

El laboratori de l'ICS Girona processarà 2.000 proves PCR al dia, el doble que fins ara

Les instal·lacions incorporen nova maquinària i seran operatives les 24 hores

per NacióGirona , Girona, 2 d'octubre de 2020 a les 11:32 |
Un tècnic de l'ICS Girona analitza mostres PCR en una de les noves màquines. | @icsgirona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Laboratori Clínic Territorial de l'ICS Girona duplicarà el nombre de proves PCR analitzades cada dia i arribarà a poder fer-ne 2.000, gràcies a la incorporació d'una nova màquina aquest setembre al laboratori i a la substitució d'un aparell per un altre de més capacitat.

A més de multiplicar la seva rapidesa i la capacitat de treball, un d’aquests nous aparells instal·lats permet una càrrega continuada de mostres, de manera que no cal esperar que s’acabin els cicles de processament per poder afegir-hi noves mostres. A part de les noves màquines, el laboratori situat al parc hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès) ha ampliat el nombre de tècnics que hi treballen i les instal·lacions estan operatives les 24 hores del dia.

Aquest laboratori processa les mostres de tota la Regió Sanitària de Girona i en les últimes setmanes també se n'ha encarregat d'analitzar les 6.000 mostres que han arribat dels cribratges massius de Salt, Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i Girona.

Quan el mes de febrer va començar l’onada de casos de Covid-19 el Laboratori Clínic tenia capacitat per analitzar 150 mostres al dia. El trasllat de gran part del processament analític a les instal·lacions de la multinacional farmacèutica veterinària Hipra al mes de març va permetre augmentar la capacitat de processament, fins a les 400 mostres al dia. Durant els mesos posteriors el Laboratori Clínic es va anar proveint de nova maquinària

 

Participació