La Fundació Maria Rosa Sans beca quatre joves garrotxins perquè puguin cursar estudis universitaris

Comptant-hi els estudiants d’edicions anteriors als quals se’ls ha renovat l'ajuda, ja seran 7 els alumnes que se'n beneficiaran aquest curs

Els quatre joves garrotxin becats per la Fundació Maria Rosa Sans.
Els quatre joves garrotxin becats per la Fundació Maria Rosa Sans. | FMRS.
NacióGarrotxa
02 d'octubre del 2020
Aquest dijous s’ha celebrat l’acte de lliurament de la tercera edició de les beques de la Fundació Maria Rosa Sans, vinculada al grup d’alimentació Noel, que tenen com a objectiu donar suport econòmic a estudiants de la Garrotxa amb recursos limitats que inicien estudis universitaris.

Carmen Roca, de l’IES Bosc de la Coma d’Olot; Ànnia Clapera i Alba Garriga, ambdues de l’IES Castell d’Estela d’Amer, i Marc García, de l’IES Montsacopa d’Olot, han estat els alumnes becats enguany. Gràcies a aquestes beques, podran cursar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, dues d’elles Enginyeria Industrial a la Universitat de Girona i Educació Primària a la Universitat de Girona respectivament; finançant part de les despeses que es derivin del seu primer curs universitari.

El lliurament de les beques ha tingut lloc a la seu central Noel, situada a Sant Joan les Fonts, en un format adaptat a les circumstàncies actuals derivades de la crisi provocada per la Covid-19, amb aforament reduït i garantint totes les mesures de seguretat. L’acte ha comptat amb la presència de Joan i Tomàs Boix, president i vicepresident de la Fundació Maria Rosa Sans; Anna Bonfill, secretària, Anna Bosch, membre del Patronat, i de les estudiants becades d’enguany.

“La Fundació Maria Rosa Sans va néixer el 2018 amb l’esperit compromès i amb la vocació social que caracteritzava la meva mare, Maria Rosa Sans, una persona que des de la seva vocació i professió de mestra d’escola sempre va tenir la voluntat d’ajudar als alumnes que més ho necessitaven perquè tenien talent i ganes d’estudiar però els mancaven els recursos per fer-ho. Gràcies a les beques donem assistència econòmica a joves garrotxins que cursen segon de batxillerat i segon curs de cicles formatius perquè puguin accedir a una formació de nivell que desemboqui en un futur laboral ple d’oportunitats, vital també pel futur de la nostra comarca, del país i de la societat en general”, ha assegurat el president de la fundació, Joan Boix, durant l’acte de lliurament.

Aquestes ajudes es destinaran a finançar despeses de matrícula i taxes obligatòries, així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material docent dels alumnes durant el període lectiu.

Per a garantir i afavorir el creixement i desenvolupament dels joves, les beques són renovables anualment fins a la finalització dels estudis tenint en compte els resultats acadèmics i la situació econòmica de la unitat familiar. Si es compta els estudiants becats enguany i els que continuen becats d’edicions anteriors, el curs 2020-2021 la Fundació Maria Rosa Sans ja tindrà un total de 7 beques.

Sobre la Fundació Maria Rosa Sans  

La Fundació Maria Rosa Sans Tintó neix el 2018 a Sant Feliu de Pallerols (Girona), amb la finalitat de promoure la igualtat d’oportunitats, i amb la voluntat d’afavorir el creixement i el desenvolupament de les persones a través de la formació i promoció de l’autonomia personal. La institució treballa impulsant la carrera de joves amb talent i capacitats, que per la seva situació familiar i econòmica no disposen de recursos suficients per iniciar els estudis en l’àmbit universitari.