​Pluges i fred a la vista

Ruixats el divendres i temperatures a la baixa durant tot el cap de setmana

Les nuvolades ja es congrien a la Vall d'en Bas.
Les nuvolades ja es congrien a la Vall d'en Bas. | Foto: Xavier Borràs.
NacióDigital
01 d'octubre del 2020
Dijous tranquil, a l’espera del canvi meteorològic que arribarà aquest divendres. Avui encara farà calor  al centre de la jornada i, en general, les temperatures màximes es mouran entre els 23 i 28 °C, una mica més baixes que ahir. 

Els núvols aniran agafant força al llarg del dia arreu del territori i de cara a la tarda ja podria caure algun ruixat al Pirineu, nord de la Costa Brava i interior de comarques gironines.El canvi fort arribarà divendres, amb una pertorbació potent que ens portarà un dia totalment passat per aigua, amb un descens generalitzat de les temperatures, nevades al Pirineu a partir dels 1.600 metres, i vent fort de component oest. 

Els ruixats, ja des del matí, aniran avançant d’oest cap a est i afectaran  tot el territori, tot i que seran més abundants al Pirineu i Prepirineu. El vent també s’intensificarà, amb cops forts en alguns punts.

Dissabte i diumenge tornarà la calma. Cel entranyinat, amb un ambient fresc de tardor, on les temperatures encara continuaran baixes. Les pluges quedaran restringides al Pirineu.