Granollers acull aquest dimecres la segona trobada de ciutats que organitzen el Cicle Gaudí

S'espera la presència d'unes 50 de les 60 poblacions que hi participen

El cinema Edison, de Granollers
El cinema Edison, de Granollers | Cinema Edison
Redacció
30 de setembre del 2020
Aquest dimecres el Cinema Edison de Granollers acull la segona trobada de ciutats que organitzen el Cicle Gaudí. S'espera la presència d'unes 50 de les 60 poblacions que participen del cicle.

Està prevista la presentació dels resultats del Cicle Gaudí 2019 i la xerrada "Els reptes de les sales de cinema petites/independents durant i després de la pandèmia", a càrrec de Pac Vilallonga, gestor del Cinema Truffaut de Girona, membre de la comissió de programació del Cicle Gaudí, Doctor en Comunicació i docent a la Universitat Blanquerna. Finalment, hi haurà la taula rodona "El Cicle Gaudí en primera persona: els casos de Badalona, Sant Carles de la Ràpita, Cassà de la Selva, La Bisbal del Penedès, Mollerussa i el Cicle Gaudí itinerant a Lleida", en què representants d'aquestes 5 sales presentaran les seves experiències. Els ponents seran: Joan Oliveras, responsable de producció de Badalona Cultura; Pere Aumedes, gerent de CIRCUSA, empresa gestora del Cicle Gaudí a Mollerussa i de la itinerància d’estiu/tardor a la demarcació de Lleida; Pau Lleixà, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita; Judith Vidal Vilella, regidora de Cultura de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès; i M. Àngels Mir, tècnica de Cultura, Entitats i Festes de l’Ajuntament de Cassà de la Selva.

El Cicle Gaudí és una projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes l’any, una cada mes, a una seixantena de poblacions de tot el territori. Arriba allà on els ciutadans no tenen un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes. 

Amb només 4 anys el Cicle Gaudí ha quadruplicat la seva presència arreu del territori, passant de les 12 sales amb què es va iniciar el 2016 a la província de Barcelona, a les 62 que el conformen en l’actualitat a tota Catalunya. La voluntat que hi ha darrere aquest projecte és promoure el consum de cinema català a tot el territori, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic català, facilitant-li l’accés a les històries que més directament l’interpel·len.