La Diputació de Girona i el Consorci de l’Alta Garrotxa continuen amb les actuacions per a la millora d’hàbitats

El projecte té un doble objectiu: recuperar espais oberts i realitzar actuacions de control de flora invasora

Un dels indrets, a Can Pincaró, en què es recuperarà espais oberts per a millorar la biodiversitat.
Un dels indrets, a Can Pincaró, en què es recuperarà espais oberts per a millorar la biodiversitat. | Estel Batlle.
NacióGarrotxa
29 de setembre del 2020
Un any més, la Diputació de Girona i el Consorci de l’Alta Garrotxa col·laboren per a la millora dels hàbitats d'aquest espai protegit.

Enguany, aquesta col·laboració es desenvolupa gràcies a la línia de subvencions de la Diputació per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis de l’any 2020.

El projecte té dues línies d’acció prioritàries associades a la millora d’hàbitats: d’una banda, la recuperació d’espais oberts i, de l’altra, el control de flora invasora.

En aquest sentit, una actuació serà la recuperació de 8 hectàrees d’espais oberts als sectors de la Trilla i de Sant Bartomeu de Pincaró i, d’una altra banda, el control de flora invasora al sector de la Canova, entre Montagut i Oix i la Vall de Bianya.

La recuperació d’espais oberts permet millorar la biodiversitat a l’Alta Garrotxa, donar suport a l’activitat ramadera amb l'ampliació de la superfície de pastura i reduir el risc d’incendis forestals al massís, una línia d’actuació que el Consorci i la Diputació van començar al 2009.

Altrament, l’actuació de control de flora invasora, es va iniciar al 2014 i està permetent eradicar els principals nuclis de l’espai i del seu entorn immediat. El projecte té un cost total de 34.989,19 euros, el 90% dels quals els finança la Diputació de Girona.

Les actuacions de control de flora invasora ja estan en marxa, i es preveu que les tasques de recuperació d’espais oberts s’iniciïn en breu, tot finalitzant el projecte durant aquesta mateixa tardor.