Marina Rossell diposita a la Fundació Fenosa el retrat que li va fer l’escultor l’any 1978

La cantant va conèixer l’escultor quan tenia 12 anys

Fenosa i Rossell amb el retrat
Fenosa i Rossell amb el retrat | FF
Nació Digital
28 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:58h
Amb motiu de l’entrevista realitzada per Gemma Ventura pel programa televisiu “Com a casa”, que s’està enregistrant aquests dies en el marc dels actes de la Capitalitat Cultural 2020,  Marina Rossell va lliurar ahir a la Fundació, en concepte de dipòsit, el dibuix que Fenosa va fer-li l’ any 1978. Es tracta d’ una tinta xinesa de 46 x 33’7 cm.

Segons recorda la cantant : “Al sortir del col·legi anava a treballar a Cal Jornet, allí vaig conèixer a la Nicole, ho recordo bé, li guardava Le Monde, La Vanguardia, la revista ELLE…, o tenia 12 anys, així vaig entrar en el món de l’escultor. Aquesta coneixença va esdevenir amistat al llarg de tota la vida, fins i tot la meva germana Jana li portava cireres de la vinya dels meus pares.

Ja de cantant, un dia entre molts dels que el vaig visitar, em va dir que volia dibuixar-me. Era al Vendrell, a la seva casa del Portal del Pardo, un dia de primavera, mai ningú m’ havia dibuixat, jo començava a cantar i a canvi em va demanar que li cantés una cançó, així ho vaig fer.”

Cal destacar que l’escultor va fer pocs retrats dibuixats, doncs majoritàriament feia escultures. Aquest de la Marina Rossell és una excepció i la Fundació Apel·les Fenosa l’incorporarà al seu fons com un testimoni d’amistat.