Variant de les Preses-la Vall d'en Bas

Tornaran les restriccions de vehicles pesants al túnel de Bracons

El diputat dels Comuns, David Cid, aconsegueix que ho aprovi la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, que impulsarà un pla de mobilitat sostenible a la Garrotxa

per Xavier Borràs, Vall d'en Bas | 24 de setembre de 2020 a les 11:58 |
El túnel de Bracons, a l'alçada de Joanetes, a la vall d'en Bas | Foto: Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres dos punts de la proposta dels Comuns que ha defensat el diputat David Cid: pel que fa al túnel de Bracons (C-37), que “es tornin a reintroduir les restriccions de vehicles pesants que no tenen orígen ni destí en les comarques de la Garrotxa i Osona” (vehicles de més de 7.500 kg de MMA [massa màxima autoritzada], transports especials o mercaderies perilloses).

Aquest punt proposat per Cid a la comissió ha rebut els vots favorables d'ERC, PSC i CUP, el vot contrari de C's i l'abstenció de JxCAT.


Cid també s'ha felicitat per haver aconseguit “l'oportunitat d'impulsar un veritable pla de mobilitat de la Garrotxa per a millorar la mobilitat sostenible”. El pla aprovat avui a la comissió de Territori insta a reduir el trànsit de vehicles particulars i regular el pas de camions, d'acord amb la Llei de canvi climàtic.

Per al diputat dels Comuns s'haurà de garantir “a través de millores en el transport públic de la comarca, que són del tot imprescindibles si volem que la gent pugui disposar d'una alternativa al vehicle privat”.


En aquest cas, la proposta dels Comuns ha rebut el suport de tots els grups polítics, tret de C's que hi ha votat desfavorablement.La comissió de Territori i Sostenibilitat, per contra, ha rebutjat la petició del portaveu dels Comuns de paralitzar i retirar definitivament el projecte de la variant de les Preses-la Vall d'en Bas a la Garrotxa, una demanda coordinada amb les organitzacions Salvem les Valls i el Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST), que només ha comptat amb el vot del representant de la CUP.

En declaracions posteriors, Cid ha deixat clar que no desistiran: “Des de Catalunya En Comú Podem (CatECP) seguirem treballant per acabar aturant la variant de les Preses. Considerem que és un projecte que no s'adiu amb el context d'emergència climàtica i contradiu la pròpia Llei de canvi climàtic de la Generalitat”.

 

Participació