Extinció Rebel·lió

Reivindiquen la connexió de l’àrea urbana de Girona a través de la bicicleta pública

Una trentena de persones es manifesten per a reclamar més inversió en infraestructures que connectin el territori a través de la mobilitat sostenible amb una Girocletada entre la capital, Salt i Sarrià de Ter

per NacióGirona, Girona | 23 de setembre de 2020 a les 13:09 |
La Girocletada pel centre de Girona aquest dilluns. | @XRGirona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unes trenta persones van participar aquest dilluns en una Girocletada en el marc de la campanya “Confinem els cotxes, recuperem la ciutat”. El grup de girocletes va sortir de la plaça Catalunya de Girona, convocats per Extinció Rebel·lió Girona, i va anar fins a l’Ajuntament de Salt amb l’objectiu de reivindicar que s’implementi una demanda històrica com és la connexió entre ambdós municipis.

Tot seguit, els ciclistes van enfilar fins a Sarrià de Ter, on es va llegir un manifest que reivindicava “una aposta ferma i decidida de tots els ajuntaments de l’àrea urbana per la mobilitat sostenible i especialment per la bicicleta”. Els organitzadors van explicar que el relleu de l’àrea urbana cap al nord, oest i sud és preeminentment pla cosa que facilita que s’utilitzi la bicicleta com a vehicle d’ús diari.

 
Des de Recuperem la ciutat consideren que els diversos nivells administratius haurien de dedicar els recursos necessaris per introduir les millores en infraestructures necessàries perquè la bicicleta esdevingui “el primer vehicle utilitzat a l’àrea urbana”.


Així, des de l’organització van explicar que la creació de carrils bicis segurs, la implementació de zones 20 amb barreres arquitectòniques que impedissin que els cotxes anessin a més velocitat o l’expansió del servei de Girocleta més enllà de Girona en fomentaria l’ús. En aquest sentit van argumentar que es crearia una “demanda induïda”. “Si poses les coses fàcils, la gent utilitzarà la bicicleta. De la mateixa manera que si poses les coses fàcils als cotxes, la gent els utilitzarà”.
 

Finalment, des de la campanya reivindiquen els efectes positius d’una mobilitat majoritàriament en bicicleta per a la salut i seguretat de les veïnes i veïns. Recuperem la ciutat reivindica que l’augment de l’ús de la bicicleta permetria reduir els nivells de contaminació acústica, de pol·lució i seria “una gran aportació en la lluita contra l’emergència climàtica a nivell local”.

 

Participació