Detectats només cinc casos entre les 1.360 PCR del cribratge de Sant Joan de les Abadesses

Una de cada dues proves s'ha fet a veïns d'entre 16 i 60 anys, el sector que es pretenia testar

Sanitaris prenent la temperatura a un veí de Sant Joan de les Abadesses
Sanitaris prenent la temperatura a un veí de Sant Joan de les Abadesses | ACN
NacióDigital
12 de setembre del 2020
Aquesta setmana s'ha fet un cribratge massiu a Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès), en el quan han participat un total de 1.360 persones i que ha servit per detectar cinc casos positius asimptomàtics.

Més d'un terç de la població - de 3.200 habitants - ha passat la prova PCR, durant la setmana passada. El Departament va tirar endavant el cribratge després de detectar cinc brots amb 34 persones afectades.

De les 1.360 proves, 734 s'han fet a veïns d'entre 16 i 60 anys sense símptomes, cosa que vol dir que una de cada dues proves s'ha fet al sector que es pretenia arribar.

La campanya, que es va realitzar al pavelló municipal els dies 7 i 8 de setembre, va comptar amb professionals d'atenció primària i tenia per objectiu contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració entre el Departament de Salut, l'Ajuntament, que va facilitar l'habilitació del pavélló i va informar la població, i l'Equip d'Atenció Primària de Ripoll, que gestiona el Consultori Local de Sant Joan de les Abadesses.
 

La setmana passada es van fer 1.360 proves PCR a Sant Joan de les Abadesses. Foto: ACN - Lourdes Casademont