Una obra sobre l’horror al camp de concentració de Theresienstadt obre la 20a edició del FITAG

L’aforament ha estat de només 300 persones, amb les entrades exhaurides immediatament, mentre també s'ha pogut seguir l'espectacle des de TVGirona

Els 16 grups de teatre amateur que participen al FITAG d'enguany.
Els 16 grups de teatre amateur que participen al FITAG d'enguany. | @diputaciogirona.
NacióGirona
26 d'agost del 2020
Actualitzat a les 9:03h
Aquest dimarts al vespre el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ha aixecat el teló de la 20a edició amb l’espectacle Theresienstadt, a les escales de la catedral de Girona.

Theresienstadt és un musical que narra com el teatre ajuda un grup de jueus a evadir-se de l’horror dels camps nazis. La coordinació de l’obra és a càrrec de Cràdula Teatre i de Cor Preludi, i hi participen actors de més d’una desena de companyies de teatre amateur de les comarques gironines.

L’obra, coordinada per Cràdula Teatre i Cor Preludi, ha estat interpretada per representants de diferents companyies de les comarques gironines: Cràdula Teatre (Cassà de la Selva) i Cor Preludi (Girona); El Finestral teatre (Castell-Platja d’Aro), El Safareig Teatre (Salt); Grup de Teatre Cassanenc (Cassà de la Selva), Grup de Teatre Can Sagrera (Vilobí d’Onyar; La Faràndula (Llagostera); La Totxana (Vilafant),  Primera Fila (Girona), Sol Solet (Campdevànol, Teatral Muekka (Lloret de Mar), Teatrequatre (Figueres) i Tocat’S (Llagostera). Amb la col·laboració de: Casa de Cultura, Ajuntament de Sant Gregori, BTM i Capítol de la Catedral de Girona.

Martí Peraferrer, director del festival, ha estat l’encarregat de fer-ne la presentació, i hi han assistit nombroses autoritats com Jordi Camps, diputat de la Diputació de Girona; M Àngels Planas, batllessa accidental de l’Ajuntament de Girona; Carme Renedo, directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, entre d’altres autoritats.

Un cop finalitzat l’acte el director del FITAG ha cridat a cadascun dels 16 grups que participen al FIITAG, un a un, per a fer-ne una presentació i una fotografia amb les autoritats.

Per tal que la manca d’aforament no sigui un problema degut a les mesures preses per la COVID19 s’ha retransmès l’espectacle inaugural en directe per TV Girona. Els ciutadans han pogut seguir-lo a mitjançant l’enllaç a través de les xarxes socials i també per l’App de TVGirona.

Aquesta nit també ha tingut lloc la representació de Siempre la misma historia de la companyia extremeña La Burla Teatro a l’espai FITAG de Nits, al pati de la Casa de Cultura.
Una seqüència de tres monòlegs, un cant a la llibertat còmic i grotesc a partir de l’adaptació de textos del dramaturg italià Darío Fo.

El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona), té lloc des d’avui dimarts 25 al dissabte 29 d’agost, i durant aquests dies, un total de vint-i-set companyies de diferents representen més de trenta espectacles a Girona i sis espectacles més a Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Pere Pescador, Vidreres i Llançà, dintre el FITAG Municipis..

Enguany el FITAG s’emplaça en diferents espais de la ciutat de Girona: les escales de la catedral, la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, el Centre Cultural La Mercè, el Teatre Municipal, la Sala La Planeta. 

Pel que fa el FITAG als Barris, s’ha convertit els espectacles als aparadors de botigues de la ciutat de Girona amb l’espectacle Girona pren vida. Aparadors que amb la complicitat dels botiguers es convertiran en mini escenaris d’aquesta programació.

A més, té lloc el FITAG de Nits, teatre i cabaret, de dimecres a dissabte, amb una proposta nocturna, distesa i agradable, al pati de la Casa de Cultura, dintre d’un espai escènic informal i desenfadat. Així mateix, com cada any, el festival continuarà apostant per les propostes escèniques de FITAG El Galliner, divendres i dissabte, amb quatre propostes teatrals.