Endesa instal·la a Cornellà del Terri un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Connecta l’interior de les comarques gironines –la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Gironès– amb la Costa Brava del Baix Empordà

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics que Endesa X ha instal·lat a Cornellà del Terri.
El punt de recàrrega de vehicles elèctrics que Endesa X ha instal·lat a Cornellà del Terri. | @Endesa.
NacióGirona
26 d'agost del 2020
Actualitzat a les 8:46h
El Pla de l’Estany ja compta amb el primer punt de recàrrega ràpida d’Endesa X a aquesta comarca. El lloc escollit és Cornellà del Terri, on es poden carregar simultàniament dos turismes i en uns 30 minuts de mitjana cadascun d’ells.

El punt de recàrrega s’ha instal·lat a l’aparcament de l’Hostal Mas Ferrer, situat al quilòmetre 41,8 de la carretera C-66 que uneix el municipi de Besalú, a la Garrotxa, amb Palafrugell, al Baix Empordà.

Es tracta, doncs, d’un punt considerat estratègic situat a la mateixa carretera i que connecta l’interior de les comarques gironines –la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Gironès– amb la Costa Brava del Baix Empordà. De fet, també, s’ha triat aquest indret per la seva proximitat amb l’autopista AP-7 i a escassos vuit quilòmetres d’un dels llocs més turístics de la comarca: l’Estany de Banyoles.

La infraestructura compta amb dos connectors de càrrega ràpida a 50 kW en corrent discontínua, CCS Combo i CHAdeMO (50kW), i un connector tipus 2 “Menenkes” en corrent alterna. D’aquesta manera es dona la màxima facilitat i flexibilitat a l’hora de carregar el vehicle, ja que serveixen per a qualsevol model.

Aquest acord s’emmarca en el Pla de desenvolupament d’infraestructures de recàrrega que Endesa X va presentar a final del 2018 i que, tot i la crisi sanitària sense precedents que s’està vivint, segueix treballant amb l’objectiu de mantenir el seu compromís amb la mobilitat elèctrica per tal que els conductors que circulin per les principals vies de comunicació tinguin sempre un lloc on carregar el seu vehicle a una distància inferior a 100 quilòmetres. El Pla suposa, en total, la instal·lació de 8.500 punts d’aquest tipus fins al 2023, amb una inversió total de 65 milions d’euros.

Per a facilitar la recàrrega, Endesa X ha desenvolupat l’aplicació per a mòbils Endesa X JuicePass (disponible en IOS i Android). Mitjançant aquesta app e pot localitzar el carregador més pròxim, reservar-lo i gestionar les recàrregues directament des del telèfon mòbil i associar-hi una targeta de crèdit per a abonar la recàrrega directament des de l’aplicació i sense necessitat de ser client d’Endesa.