1 de 10
coronavirus

Detecten un cas positiu de coronavirus al casal d'estiu d'Olot

La menor implicada ha estat aïllada a casa seva i també s'ha obligat el confinament de vint infants més i sis monitors

Gairebé 800 infants es beneficien enguany dels casals de l'Estiu Riu d'Olot. | @OlotCultura.
per NacióGarrotxa, Olot | 21 d'agost de 2020 a les 10:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un infant que participava al casal d’estiu del Pla de Dalt ha donat positiu per coronavirus a una prova de PCR. Els responsables de Salut han comunicat els resultats de les proves per Covid-19 aquest dijous 20 d’agost al migdia.

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, des de l’organització de l’Estiu Riu s’ha informat a les famílies dels infants que hi han estat en contacte perquè iniciïn l’aïllament fixat per aquests casos.


Es tracta d’un total de vint mainades, a més dels sis monitors del casal d’estiu d’Olot que han coincidit amb la menor. Tot i que l’Estiu Riu s’ha organitzat en grups de 10 infants i no s’ha permès el contacte entre ells, el fet que la participant prengués part del casal en horari de matí, dinar i tarda ha obligat a confinar més d’un grup.  
 


Des del Departament de Salut es farà un seguiment de totes les persones que s’han hagut d’aïllar de forma preventiva, tal com es va fer amb l’anterior cas positiu per coronavirus detectat a l’Estiu Riu, amb el qual no manté cap relació.  

 
Mentrestant, l’Estiu Riu continua amb totes les activitats programades. La setmana que ve és l’última dels casals que seguiran amb normalitat, també al Pla de Dalt, amb monitors i monitores que no han estat en contacte amb el cas detectat.


Un total de 797 infants i joves participen enguany a alguna de la vintena d’activitats d’estiu que es porten a terme a Olot. Suposa una disminució del 33% del nombre participants respecte a l’any passat, quan 1.025 infants i joves van prendre part de les diferents propostes. Des de l’organització s’atribueix aquest fet a la situació d’excepcionalitat arran de la Covid-19, que ha fet que algunes famílies hagin optat perquè els infants restin a casa.


 

Participació