El Maresme i la Selva participen en l’assaig clínic internacional Solidarity contra la Covid-19

Es tracta d’una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut per a trobar un tractament eficaç contra aquesta malaltia

Solidarity compara opcions de tractament per avaluar-ne l’eficàcia.
Solidarity compara opcions de tractament per avaluar-ne l’eficàcia. | @CorpoSalutMS.
NacióGirona
19 d'agost del 2020
Actualitzat a les 9:15h
Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l'Hospital de Blanes i l'Hospital de Calella, participen en l’assaig clínic internacional Solidarity sobre tractaments contra la Covid-19, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquest assaig clínic té com a objectiu trobar un tractament eficaç contra aquesta malaltia.

Hi participen centres hospitalaris de més de 100 països, quatre d’ells de Catalunya, entre els quals hi ha l’Hospital de Calella i l’Hospital de Blanes.

Solidarity compara opcions de tractament per avaluar l’eficàcia de cadascun d’ells enfront de la Covid-19. Hi poden participar pacients amb Covid-19, majors de 18 anys i ingressats en algun dels hospitals adscrits a l’estudi.

Una vegada el pacient accepta participar en l’assaig Solidarity se li assigna, de manera aleatòria a través d’un programa informatitzat, una de les opcions de l’estudi. Els medicaments inclosos a l’assaig podran variar en funció dels resultats que vagin apareixent sobre ells.

L’estudi ja s’ha posat en marxa als Hospitals de Blanes i de Calella amb la participació dels primers pacients, als quals s’aniran sumant d’altres en funció del nombre d’ingressats amb la Covid-19. Els investigadors clínics són el Dr. Artur Juan i el Dr. Óscar del Río, de l’Hospital de Calella, i la Dra. Eva Armero i la Dra. Àngels Garcia, de l’Hospital de Blanes.