Vint-i-dos detinguts per tràfic de drogues al Vallès, el Maresme i la Selva

El líder del grup organitzat era el propietari d'un bar, des d'on distribuïa fins a dos quilos de cocaïna cada setmana

La Guàrdia Civil registra un vehicle en el marc de l'operatiu antidroga
La Guàrdia Civil registra un vehicle en el marc de l'operatiu antidroga | Guàrdia Civil
Redacció
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:45h
La Guàrdia Civil ha detingut 22 persones en el marc d'una operació contra un grup presumptament dedicat al tràfic de drogues, que distribuïen des de Granollers cap a pobles de la comarca del Maresme.

El cos policial va detenir els presumptes traficants el passat dijous després de 28 registres domiciliaris en què van interceptar cocaïna, haixix, marihuana i èxtasi, a més de diners en efectiu, balances de precisió i substàncies per adulterar la droga.

La investigació es va iniciar fa nou mesos, i l'ha liderada l'equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Guàrdia Civil en col·laboració amb les policies locals de Vidreres, Pineda de Mar i Granollers. El mes de setembre de 2019 els investigadors van rebre informació que un grup de persones venia drogues a les zones de costa, i arrel d'això van trobar un dels venedors a Vidreres i el seu proveïdor.

A partir d'aquí, van destapar tot un entramat organitzat que abastava de droga altres camells i consumidors de la zona. Durant el confinament per coronavirus, els venedors quedaven amb els clients a benzineres i supermercats, en horari d'obertura i màxima afluència de persones, per tal de passar desapercebuts.

El líder del grup, segons la Guàrdia Civil, era un home que regentava un bar de Granollers i des del qual es dedicava a la venda de droga, principalment cocaïna, i en distribuïa fins a dos quilos cada setmena.

També el 30 de juliol, la Guàrdia Civil va registrar de manera simultània diversos immobles a Vidreres, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Cebrià de Vallalta, Granollers, Canovelles i Cardedeu, en el marc de l'operació HardBargain, i van trobar una nau industrial preparada per acollir una plantació de 3.000 plantes de marihuana i maquinària valorada en 20.000 euros.