Marta Madrenas i Gemma Geis entren a la direcció del nou partit de Puigdemont

Sànchez dirigirà el partit amb Turull, Artadi, Erra i Rius en una executiva que intentarà atreure's el PDECat en bloc

Tots els dirigents que han participat en el congrés fundacional de JxCat.
Tots els dirigents que han participat en el congrés fundacional de JxCat. | Junts per Catalunya
Víctor Rodrigo / Antònia Crespí
03 d'agost del 2020
Actualitzat a les 15:26h
La mesa del congrés de Junts per Catalunya ja ha validat les candidatures presentades a la direcció del partit. La proposta de Carles Puigdemont -amb ell com a presidenciable- per a l'executiva de JxCat compta amb un total de 21 noms i quatre vicepresidències.

La proposta de Puigdemont barreja els dirigents de la seva estricta confiança política amb els provinents de la Crida i de l'etapa de Sànchez a l'ANC. Hi tenen un gran pes els provinents de CDC i el PDECat, fet que de ben segur serà usat per mirar d'atreure's el partit de David Bonvehí sense pagar massa peatges o buidar-lo en les pròximes setmanes.  

Jordi Sánchez, que ha hagut de vèncer alguns recels de dirigents propers a Puigdemont pel seu perfil esquerrà, en serà secretari general i l'acompanyaran com a vicepresidents Jordi Turull, Elsa Artadi (també serà portaveu), Anna Erra i Josep Rius. La resta de la direcció proposada i que es votarà aquesta setmana inclou, a més de David Saldoni a Organització i Teresa Pallarès a finances, Míriam Nogueras, Laura Borràs o Damià Calvet. No hi seran, en canvi, els consellers Miquel Buch i Jordi Puigneró, molt actius en el procés de refundació de l'espai postconvergent i amb aspiracions, i tampoc dirigents importants com Josep Rull, Eduard Pujol o Josep Costa.  

Aquests són els noms de la direcció proposada per Carles Puigdemont i les seves trajectòries: