Habitatge

L’Ajuntament de Girona adquireix cinc habitatges més per destinar-los a usos socials

Ha signat l’escriptura de compravenda dels immobles, per un valor total de 446.705 euros, situats als barris de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís

per NacióGirona , Girona, 31 de juliol de 2020 a les 08:57 |
Un moment de la signatura del conveni de compravenda. | @girona_cat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Girona ha adquirit aquest dijous cinc immobles més que es destinaran a lloguer social en cas de situacions d’emergència en matèria d’habitatge a la ciutat, per un valor total de 446.705 euros.

Els pisos s’incorporaran a la borsa d’habitatges de la ciutat amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats socials urgents com a conseqüència de la COVID-19. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha signat aquest matí l’escriptura de compravenda dels immobles.


Els recursos per la compra d’aquests habitatges provenen de l’acord entre el govern de JxCat i la formació Guanyem Girona per aprovar els pressupostos del 2020, i on es va pactar una partida específica de 500.000 euros per a l’adquisició d’habitatge per a emergència habitacional.
 

Concretament, es tracta de l’adquisició directa de tres habitatges a la ciutat de Girona: un al carrer del Puigneulós, al barri de Santa Eugènia, per un import de 90.000 euros; un al carrer de Zamora, al barri de Sant Narcís, per un import de 95.000 euros; i un tercer al carrer de la Maçana, al barri de Santa Eugènia, i per un import de 95.000 euros.
 

A més, s’ha signat també la compravenda de dos habitatges més, en aquest cas adquirits exercint el dret que té l’Ajuntament de tempteig i retracte, i que els serveis tècnics han considerat que complien els requisits necessaris per a la seva adquisició. Es tracta d’un pis al carrer de Campcardós, a Can Gibert del Pla, per valor de 76.005 euros, i d’un pis al carrer del Bassegoda, a Santa Eugènia, per valor de 90.700 euros.
 
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “després d’un procediment llarg, a partir d’avui tenim cinc pisos més per garantir el dret a l’habitatge a persones o famílies que ho necessitin. Necessitem incrementar el parc públic d’habitatge per donar sortida als casos socials que tenim, i amb la compra d’avui fem un pas important en aquesta direcció”.
 
La gestió de l’habitatge es farà des de l’Oficina Municipal d’Habitatge. La previsió és comprar un habitatge més durant el mes de setembre, superant així els 500.000 euros pactats entre JxCat i Guanyem i disposar així d’un nou pis destinat a usos socials.
 

 

Participació