El Firal d'Olot acollirà la celebració del nou Sant Jordi amb un format adaptat

Des de l’Ajuntament es demana màxima precaució durant la jornada d’aquest dijous, mentre altres municipis de la comarca també convoquen breus actes culturals

Aquesta imatge del Sant Jordi de l'any passat a Olot serà impossible de captar aquest dijous.
Aquesta imatge del Sant Jordi de l'any passat a Olot serà impossible de captar aquest dijous. | Foto: Martí Albesa.
NacióGarrotxa
22 de juliol del 2020
Tal com es va anunciar el passat mes d’abril, la festa literària i de les roses de Sant Jordi es portarà a terme aquest dijous, 23 de juliol. A Olot, l’Ajuntament ha estat treballant al llarg de les passades setmanes amb tots els actors i entitats implicades per aconseguir poder dur a terme aquesta diada, ajornada per l’estat d’alarma de la COVID-19.  
 
Seguint les mesures i recomanacions del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, l’Ajuntament d’Olot ha previst una celebració especial, reduïda únicament a professionals i on es posarà, en primer lloc i per davant de tot, les mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis pel coronavirus.
 
La gran majoria de parades s’instal·laran al Firal d’Olot. Des de les 10 h del matí i fins a
les 9 del vespre, les veïnes i veïns hi podran trobar els llibres i roses de 6 parades: Abacus, Floristeria Sandra, Edicions Bassegoda, Editorial Oliveras, Llibreria Irene i Llibreria Drac. Al mateix temps, la Llibreria Arcadia situada al carrer Panamà número 15 i Natura Flors, a l’avinguda Reis Catòlics número 10, també s’han sumat a aquest Sant Jordi d’estiu i instal·laran les parades davant dels seus establiments.
 

La programació d’aquest nou Sant Jordi el 23 de juliol. Foto: @OlotCultura.



Les representacions culturals, en totes les seves formes, no podien mancar en aquesta festivitat. Per això, des de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot s’ha programat a les 18 h al pati de l’Hospici l’espectacle d’improvisació interactiu i d’humor Comando llibres, de la mà de Teatre Impro.

A partir dels llibres que portin els assistents, els actors i actrius desenvoluparan històries i converses a dalt de l’escenari. Per això, s’anima als veïns i veïnes a portar llibres a l’espectacle. L’entrada és gratuïta però s’ha limitat l’aforament per evitar aglomeracions; seguint les mesures de seguretat per la Covid-19.  
 
En aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Olot es fa una crida a la corresponsabilitat per a poder celebrar aquest Sant Jordi d’estiu amb les màximes precaucions. En primer lloc, es recorda l’ús obligatori de mascareta, la necessitat de seguir les indicacions i senyals marcades pel que fa als torns, mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre les persones, evitar el pagament en metàl·lic en la mesura del possible i desinfectar-se les mans fent ús de gel hidroalcohòlic abans de manipular qualsevol element de les parades.  

Altres celebracions a la Garrotxa

Molts altres municipis de la Garrotxa també organitzen actes al voltant d'aquest Sant Jordi ful del 23 de juliol, entre els quals destaquem els convocats a les Preses i a la Vall d'en Bas.

Les Preses
Així, a les Preses, a les set de la tarda hi haurà la presentació del llibre Retalls de vida, d’Anna Maria Vila, al Saló de Sessions de l’Ajuntament. El llibre és un recull de quaranta  relats que com indica l’autora son retalls de vida.

Alguns dels relats que es poden llegir en el llibre han estat premiats, com és el cas del relat “El balcó”, que va rebre el segon premi del IX Concurs Arc de microrelats. A 3/4 de 8 del vespre hi haurà l’actuació de la companyia Alquímia Musical, a la plaça Major. Tot seguit es farà lliurament dels premis del concurs literari de relats curts i el concurs de cartells.
 

Can Trona, a la Vall den Bas, acull «Els contes de l'Anna Roca aquest Sant Jordi. Foto: @cantrona.


Vall d'en Bas
A la Vall d'en Bas, els jardins exteriors de Can Trona acolliran l’espectacle Els contes de l’Anna Roca, de la companyia Anna Roca.

Serà a les 6 de la tarda i, tot i que es gratuït, cal fer una reserva d’entrades per a controlar l’aforament. Les entrades es poden demanar fins el dia 22 de juliol per WhatsApp al 648 814 293.