El Canal de Salt acull l’estrena de «Valentina Quàntica», de la Companyia Anna Roca

L'espectacle del grup olotí de teatre infantil i familiar s'havia d'estrenar a la Mostra d'Igualada, anul·lada per la Covid-19

«Valentina Quàntica», de la Companyia Anna Roca, durant l'estren a Salt.
«Valentina Quàntica», de la Companyia Anna Roca, durant l'estren a Salt. | @annarocateatre.
NacióGarrotxa
21 de juliol del 2020
El passat dijous, 16 de juliol, el Centre d’Arts Escèniques El Canal  de Salt (Gironès) va acollir l’estrena del nou espectacle de la Companyia Anna Roca; Valentina Quàntica. L’obra, que es va poder veure al gener al Teatre Principal d’Olot en una mostra oberta, havia d’estrenar-se a la Mostra d’Igualada del passat mes de març, un festival que va ser anul·lat per la Covid-19.

La companyia olotina de teatre infantil i familiar ha hagut d’esperar gairebé quatre mesos per a poder estrenar l’espectacle. A Salt van tenir una gran acollida, omplint el teatre amb el màxim permès segons la nova normativa. Un total de 140 persones van assistir a la funció, assegudes amb un espai lliure entre els uns i els altres i amb la mascareta posada durant tota la funció.

Valentina Quàntica és una proposta teatral innovadora que resol a petits i grans preguntes del fascinant món en què vivim. Mitjançant experiments en directe i explorant els reptes de parlar sobre l’empoderament femení i l’emergència climàtica, Anna Roca presenta una obra inspirada en el ‘Món d’en Beackman’, el programa de televisió emès als anys 90 que va fer arribar la ciència a tothom amb un to còmic i desenfadat.

L’espectacle, porta el segell de la companyia, enèrgic i divulgatiu, amb la intenció de fer arribar missatges contundents a l’espectador: han existit moltes dones científiques, cal tenir cura del planeta en què vivim i per descomptat, es poden fer experiments molt divertits des de casa.
 

L'actriu olotina Anna Aumatell és «Valentina Quàntica». Foto: @annarocateatre.


La història de la Valentina, interpretada per l’actriu Anna Aumatell, és la d’una noia científica que té la voluntat de difondre la ciència i resoldre els “perquès” que li apareixen contínuament al seu cap, des que era ben petita. Amb l’ajuda del seu company d’experimentació, el Pollet Fernàndez, interpretat per l’actor Raúl Martínez, i mitjançant un nou canal de youtube pretén arribar a les cases de tots els nens i nenes. Així que el públic és partícep de com es graven els capítols en directe i viuen la realitat de les xarxes socials, on sovint, les coses no són tant perfectes com ens fan creure.

Tots els experiments i demostracions que es fan al laboratori durant la funció es poden seguir al canal de youtube @valentinaquantica que ja es troba en ple funcionament.