Dipsalut dóna suport als projectes per a l’acollida i la inclusió de joves en risc d’exclusió social

Enguany, la línia de subvencions als municipis gironins ha augmentat substancialment la dotació que assoleix 279.600 euros

Dipsalut dóna suport als menors emigrats no acompanyats a les comarques gironines.
Dipsalut dóna suport als menors emigrats no acompanyats a les comarques gironines. | @Dipsalut.
NacióGirona
17 de juliol del 2020
Aquest passat dimarts, 7 de juliol, es va publicar la convocatòria de subvencions per a donar suport econòmic a entitats sense finalitats lucratives, ajuntaments i consells comarcals de la demarcació de Girona que realitzin projectes per a l’acollida i la inclusió d’infants i joves emigrats sols a les comarques gironines o joves extutelats.
 
Enguany, aquesta línia de subvencions ha augmentat substancialment la seva dotació, fins als 279.600 euros, dels quals 159.600 corresponen a l’any 2020 i 120.000 al 2021. D’aquesta manera es pretén contribuir al finançament de les diverses accions que estan donant resposta a les necessitats i problemàtiques dels joves migrats sols i extutelats, els quals pertanyen a col·lectius que es troben en situacions de gran vulnerabilitat.
 
Dipsalut, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona, treballa en coordinació amb la Taula Territorial de les comissions gestores locals o comarcals, que és un òrgan col·legiat que té l’objectiu de dotar els joves dels mitjans materials necessaris per poder assolir un grau de competència que els permeti l’emancipació a una vida autònoma. Per tant, en aquesta convocatòria es valorarà positivament que els projectes els portin a terme de manera coordinada entitats i administracions.
 
El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 23 de juliol de 2020 i en l’avaluació es prioritzaran aquells projectes que treballin dins la línia de l’estratègia catalana per a l’acollida i la inclusió d’infants i joves emigrats sols, que facin referència a drets fonamentals de la vida relacionats amb l’habitatge, l’educació i la convivència. Per tant, tindran especial rellevància els projectes que fomentin l’emancipació, el restabliment dels vincles socials i que garanteixin un habitatge digne.
 
En aquesta línia se subvencionaran els materials i els serveis necessaris per fer les activitats, per als lloguers dels habitatges o allotjaments per a l’acollida d’emergència, les remuneracions dels professionals i les despeses de difusió i comunicació que tinguin lloc entre el dia 1 de gener de 2020 i el 30 de setembre de 2021. El termini de justificació de les despeses dels ajuts econòmics acabarà el dia 15 d’octubre de 2021.