El conseller Miquel Buch destaca «la bona feina» dels Mossos a la Garrotxa

Segons el cap del Departament d'Interior la ràtio de fets delictius per cada mil habitants a la comarca és del 38’2%, ben lluny del 63,8% de la Regió Policial de Girona

El conseller Miquel Buch durant la reunió virtual amb els representants garrotxins.
El conseller Miquel Buch durant la reunió virtual amb els representants garrotxins. | @interiorcat.
NacióGarrotxa
14 de juliol del 2020
El conseller d'Interior, Miquel Buch, s’ha reunit aquesta tarda de dilluns per via telemàtica amb representants locals de la Garrotxa per a analitzar l'evolució i la percepció de la seguretat a la comarca de la Garrotxa.

En aquesta reunió amb batlles de la comarca, Buch ha posat en valor que les dades delictives a la Garrotxa, “són molt baixes comparades amb altres territoris”. “La ràtio dels fets delictius per cada mil habitants a la Garrotxa és de 38’2, a la Regió policial de Girona és de 63,8% i a Catalunya és de 66%. No esteu a la meitat, però pràcticament”, ha dit.

Buch ha informat que pel que l’activitat policial, “les detenciones han augmentat a la Garrotxa un 3,8% en l'últim any, mentre que a la Regió Policial Girona han augmentat un 3’5%”.

Pel que fa a la taxa resolució de fets delictius a la comarca, el conseller ha explicat que “és d’un 38’5%, per tant, 4 punts per sobre que l’any anterior”.

Tot i les dades, el titular d’Interior ha posat de manifest que, tal i com li han expressat els batlles, és “conscient de la manca d’efectius a la comarca, i també a tot Catalunya”. “És veritat que tenim menys policies, però els que tenim fan bé la seva feina”, i els ha posat en valor tot explicant que “l'estratègia és tenir unitats que fan de tot, les més polifacètiques”.  

El conseller ha reiterat que “aquest Govern està fent promocions de Mossos a marxes forçades. En dos anys hem fet dues promocions de 750 agents cada una en temps rècord. En total 1.500 mossos amb una situació econòmicament adversa perquè les coses no han canviat. Estem en una situació molt crítica”. “Aquestes dues promocions han estat fruit de l’esforç i de la negociació que hem tingut amb el Govern” i ha recordat que “la primera sortirà el 31 de juliol, perquè la Covid va aturar també les classes a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya”.

Buch ha exposat que “l’any 2006 l’Estat va negociar amb la Generalitat i va adoptar una fórmula que a Catalunya es necessitaven 18.267 mossos”. En aquest punt, Buch ha posat de relleu que “segurament en necessitaríem més perquè a més, hi ha més població, perquè el nivell delictiu ha canviat i perquè els mossos també es fan grans i molts passen a segona activitat”, i ha explicat que “ens estem plantejant de negociar amb Madrid aquest número perquè en volem més”.

A la reunió també hi ha participat el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixac; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el director general de la Policia, Pere Ferrer; el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer; i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta; entre d’altres.