Els Comuns fan aturar la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty i que es descarti el projecte Aquam

La proposta de resolució presentada junt amb l'associació Salvem Platja de Pals ha estat aprovada a la Comissió de Territori i Sostenibilitat amb l'abstenció de Cs i PP

NacióGirona
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:37h
Maqueta del projecte Aquam que promouen la Fundación Mar, la Fundación Abertis i l'Ajuntament de Pals als antics terrenys de Radio Liberty.
Maqueta del projecte Aquam que promouen la Fundación Mar, la Fundación Abertis i l'Ajuntament de Pals als antics terrenys de Radio Liberty. | Arxiu NG.
Mig any després de presentar una Proposta de Resolució i vàries preguntes al Govern de la Generalitat, el diputat de Catalunya En Comú Podem, David Cid, ha aconseguit que la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament aprovi aturar la tramitació de la concessió d'ús dels terrenys de l’antiga Ràdio Liberty a la platja de Pals (Baix Empordà), “per tal que sigui la Generalitat qui lideri la recuperació definitiva d’aquest important espai natural”.

Així mateix, i tal i com demanava l'associació Salvem Platja de Pals, s'ha decidit descartar el projecte Aquam com a una possibilitat per aquests terrenys, un gran complex format per dos aquaris que hagués ocupat 6.600 metres quadrats a la zona.

Finalment, els Comuns han pactat una esmena transaccional amb els grups parlamentaris del Govern, Junts per Catalunya i ERC, en què s'insta “a l'administració corresponent d'acord amb el conveni signat a retirar el més ràpid possible les edificacions que queden encara de l’antiga Ràdio Liberty, respectant, això sí, les restes arqueològiques que hi puguin haver i aquelles necessàries per a desenvolupar competències municipals o projectes compatibles amb els valors mediambientals”.