El Museu del Circ de Besalú ajorna l'obertura fins a la tardor

La imposició de l'estat d'alarma obliga a l'endarreriment del Circusland que promou la Circus Arts Foundation

L'espai del monestir de Besalú on s'instal·la el Circusland.
L'espai del monestir de Besalú on s'instal·la el Circusland. | Comedia.
NacióGarrotxa
10 de juliol del 2020
El Museu del Circ projectat a Besalú no obrirà fins a la tardor. Els responsables d'aquesta iniciativa, Circus Arts Foundation, havien previst l'obertura el maig d'enguany, però la imposició de l'estat d'alarma arran de la pandèmia de Covid-19, ha obligat a endarrerir l'estrena del Palau Internacional de les Arts del Circ mig any més.

El projecte –que s'intal·la a l'espai dels antics claustres del monestir de Besalú, on es va construir una antiga fàbrica tèxtil i posteriorment una casa de colònies–, batejat amb el nom de 'Circusland', comptarà amb més de 1.000 m2 d’espais exteriors i 3.000 m2 més per a exposició, tallers pedagògics, espectacles, arxiu, biblioteca, centre d’estudis, oficines i d’altres dependències pròpies d’un equipament cultural que vol ser de referència internacional.

Els impulsors expliquen que es vol defugir d'un museu convencional i oferir una "experiència màgica en sintonia amb el que perceben els assistents dels espectacles produïts per la fundació que cada any atrauen 60.000 espectadors", en referència al Festival Internacional de Circ Elefant d'Or a Girona i d'altres esdeveniments.

L'objectiu del museu és "fer públics i accessibles" el fons de la fundació, una de les col·leccions dedicades al circ "més importants al món, on desenes de milers de peces repassen els 250 anys d’història d’aquest màgic espectacle".

Mentrestant, els mateixos promotors del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona han anunciat que preveuen celebrar la desena edició de cara al febrer de 2021. Mantindran el format dels anys anteriors i el calendari de representacions. Tot i així, els organitzadors està preparant una nova logística en els accessos a la carpa per evitar aglomeracions en les entrades i sortides. Des d'aquest dimarts ja es poden comprar les entrades.