Un miler de persones participa al Robolot online d’aquest 2020

El certamen de robòtica didàctica mantindrà la seva plataforma en lína oberta per a complementar les activitats presencials que es puguin fer en el futur

El conseller Jordi Puigneró va ser a la cloenda del Robolot 2020.
El conseller Jordi Puigneró va ser a la cloenda del Robolot 2020. | @ROBOLOT.
NacióGarrotxa
01 de juliol del 2020
L’edició en línia del Robolot ha estat un èxit de participació i una oportunitat de crear nous continguts i formes d’aprendre robòtica didàctica. El Covid19 ha obligat aquest 2020 a celebrar una edició 100% online que, malgrat el canvi de format, reunit un miler de professionals, educadors i alumnes de dins i fora de Catalunya.

L’educació, el pilar del Robolot

Més de 400 professors han participat en alguna de les activitats programades per a ells en el marc del Robolot online. El Faber Virtual ha permès conviure digitalment, durant alguns dies, amb 28 experts internacionals del camp de la robòtica didàctica i compartir els coneixements i experiències assolides amb la  resta de professorat inscrit al certamen.

Pel què fa a alumnes, més de 400 nenes i nens s’han inscrit en els tallers i reptes proposats enguany (reptes ArduinoBlocks, reptes Solucions Covid19 i Mappings amb Sratch o Snap). S’han lliurat 145 Projectes ArduinoBlocks, 15 Mappings, i més de 60 projectes 3D (bàsicament salvaorelles per als sanitaris). Molts d’aquests treballs s’han pogut veure en l’acte de cloenda del passat dissabte a Olot en un format especial a causa de les mesures de seguretat obligades pel Covid19 i que ha estat tot un èxit.

Un model que s’exporta a altres llocs del territori

El Robolot s’ha convertit en el certamen de robòtica didàctica referent de Catalunya. Però les seves relacions amb professionals i centres educatius d’Espanya i de la resta del món l’han convertit en un model a imitar en d’altres territoris. En l’edició d’enguany, un col·lectiu d’empresaris d’Esparraguera han vingut a conèixer el funcionament i repercussió del Robolot en el territori. Ho han fet, durant l’acte presencial de cloenda, de la mà d’empresaris de la Garrotxa que donen suport al certamen.

 Canvis que han arribat per quedar-se

La reconversió del Robolot en un certamen 100% digital ha permès descobrir noves maneres de treballar i comunicar-se. La creació d’una plataforma online amb Aules Virtuals des d’on fer les activitats i tallers proposats, ha estat tot un èxit  i,  els organitzadors, han decidit mantenir la plataforma robolot.online operativa. D’aquesta manera es podrà tenir un canal obert que s’afegirà a les activitats presencials que presumiblement es puguin fer durant el proper curs. D’aquesta manera, es tindran dues propostes disponibles: la presencial i la online.