Sant Aniol de Finestres acull les «Nits màgiques» amb un viatge sensorial al bosc i un sopar sorpresa

Impulsades per Aromes al Bosc amb una durada de quatre hores i un concert "sota les estrelles" inclòs, es faran a Can Buch el primer dissabte de cada mes aquest estiu

El mas de Can Buch, a Sant Aniol de FInestres, acollirà les «Nits màgiques».
El mas de Can Buch, a Sant Aniol de FInestres, acollirà les «Nits màgiques». | Can Buch.
NacióGarrotxa
26 de juny del 2020
Un sopar íntim, sota la llum de la lluna i enmig de la natura, acompanyat d’una actuació musical amb instruments singulars i un passeig sensorial per la natura. Això és el que proposa el festival "Nits Màgiques", una experiència impulsada per Aromes al Bosc i de la qual el públic podrà gaudir el primer dissabte de cada més durant aquest estiu.

L’espai del voltant de Can Buch serà l’escenari d’aquesta particular experiència, limitada a vint persones per sessió i pensada per a connectar amb la natura a través dels cinc sentits. Cada nit començarà amb un passeig que conduirà a un bosc comestible amb vistes al Rocacorba on, després de fer uns exercicis per a activar els sentits, es degustarà un àpat creatiu, vegetarià i silvestre. Serà un àpat creat pel cuiner Federico Igarzabal basat en l’autosuficiència i el respecte cap als processos naturals de fermentació i la matèria primera fresca. L’experiència acabarà amb un concert de sensacions sonores amb instruments com el hangpan, el digeridoo, flautes o gongs.

Una experiència única, que permetrà al públic desconnectar de l’estrès del dia a dia i gaudir de l’essència de la natura, en un entorn idíl·lic i íntim, sense contaminació lumínica ni sonora. “Volem que la gent s’impregni de la calma i la serenor de l’entorn i així calibrar els sentits: tancar els ulls i afinar  l’oïda, el tacte, el gust i l’olfacte; respirar profundament per sentir l’absència d’estrès i gaudir del present”, com explica Anaïs Villasante, impulsora de la iniciativa.

La primera cita d’aquest nou festival serà el dissabte 4 de juliol i seguirà els dissabtes 1r d’agost i 5 de setembre. Les entrades, molt limitades, ja estan a la venda a un preu de 65 euros.

El artistes

4 de juliol
La Pubilla Còsmica.  ‘Alter ego’ d’Ànnia Vergonyós i Cabratosa, educadora, músic i terapeuta holística que en aquesta ocasió ens proposa un viatge de sensacions sonores a través de la veu, el hang i diversos instruments d’alta vibració harmònica. Un concert de música holística que pren com a base cançons populars catalanes, música tradicional i melodies ancestrals per a apropar-nos cap a les profunditats de l’ànima i retrobar l’essència del cosmos.

1r d’agost
Yago Delàs. Músic multiinstrumentista especialitzat en la percussió i musicterapeuta amb experiència amb diversos col·lectius. També utilitza la música per aprofundir en  estats modificats de consciència a través de la relaxació profunda, viatges sonors, respiració holotròpica, transdansa i altres tècniques. També imparteix tallers d’alliberament del cos i de la veu.

5 de setembre
OSAM (Marc Jiménez i Yago Delàs). Osam és una meditació sonora ancestral. És un viatge musical a on el silenci i el so ens permetran entrar en una harmonització vibracional de l’ésser. Amb la improvizació i canalització de cants i de diversos instruments entrarem en una relaxació profunda i gran pau interior.

Aromes al Bosc

Va ser creat a finals d’estiu de 2017 per Anaïs Villasante Ricart amb l’objectiu d’oferir experiències sensorials i gastronòmiques basades en el despertar els sentits i la presa de  contacte amb les singularitats de cada estació de l’any a través de la natura. Les experiències estan adreçades tant a persones que cerquen un espai de nutrició i gaudi com a empreses que vulguin oferir als seus treballadors un espai de creixement personal.

Can Buch

Can Buch (situat al veïnat de la Barroca, a Sant Aniol de Finestres) és un mes d'ecoturisme que neix amb la inquietud de compartir la vida del camp. Una vida respectant, convivint i tenint cura de la natura, els animals i les persones. Una masia reconstruïda amb artesans mitjançant tècniques tradicionals i materials ecològics i funcionant energèticament al 100% amb energies renovables del lloc. Un restaurant amb cuina d’autor basada en plantes i productes de quilòmetre zero.
 

Cartell informatiu de les «Nits màgiques». Foto: AAB.