Sant Joan se salda amb dos rescats de muntanya a la Garrotxa

A migdia els Bombers van haver d'evacuar un home a Riudaura i un altre sota el pont de les Tries a Olot

Els GRAE van fer un dels rescats a la gorga de la Surita, a Riudaura.
Els GRAE van fer un dels rescats a la gorga de la Surita, a Riudaura. | ACN.
NacióGarrotxa
25 de juny del 2020
Els Bombers de la Generalitat hem treballat durant la festivitat de Sant Joan en diversos serveis al medi natural. La majoria, per a rescatar persones accidentades durant l’activitat, i també per alguna recerca que s’ha pogut resoldre satisfactòriament.

A la Garrotxa, a les 12:35 hores, els GRAE (Grup d’Actuacions Especials) s’han activat amb una dotació terrestre quan han estat alertats que dues persones (un adult i un menor) havien caigut en una zona boscosa i de difícil accés per a l’ambulància, a la gorga de la Surita, a Riudaura.

Pocs minuts després, les 12:42 hores, s’alertava d’una persona també caiguda en una zona de difícil accés al pont de les Tries d’Olot. S’hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha traslladada a un centre sanitari amb l’ambulància.

Extremar les precaucions

Un dia més els Bombers  apel·len a la prudència per a poder gaudir del medi natural, amb seguretat, tenint en compte els consells bàsics de seguretat a la muntanya.

D’altra banda, recordar els consells bàsics de seguretat i autoprotecció a la muntanya:
per tal d'evitar possibles accidents és molt important que les persones practiquin activitats al medi natural tinguin consciència de certes mesures preventives, tant  en la planificació com durant l’activitat. Així mateix, també és de vital importància la necessitat d'un bon equipament i d'una condició física i psíquica adequada al nivell de l'activitat.