La Flama del Canigó surt de Coll d'Ares cap a més de 3.000 punts dels Països Catalans

La festa d'enguany s'adapta al context de la Covid-19, amb algunes restriccions i mesures de seguretat

Alguns patriotes ja han pujat aquest matí a Coll d'Ares per encendre el peveter
Alguns patriotes ja han pujat aquest matí a Coll d'Ares per encendre el peveter | Josep M. Montaner
NacióDigital
23 de juny del 2020
La Flama del Canigó arribarà aquest dimarts a la nit, en el marc de la revetlla de Sant Joan, a més de 3.000 punts dels Països Catalans. Ho farà adaptada al context actual provocat per la pandèmia de la Covid-19 i garantint les mesures de seguretat. Aquest matí, alguns patriotes ja han pujat a Coll d'Ares per encendre el peveter.

Amb el lema "Enguany encenc la flama per tu", aquesta tradició vinculada al solstici d’estiu esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19. La Flama serà de nou un record per als presos independentistes i exiliats.

Òmnium Cultural ha instat els ciutadans a encendre una espelma als balcons a les deu de la nit per homenatjar les víctimes i els afectats del coronavirus, els serveis essencials, els presos i exiliats, i les persones que treballen per mantenir vives les tradicions.
 

A través d'un comunicat, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha recordat que "la història de la Flama és la d’un poble unit en la diversitat per la llibertat. Que en els moments més foscos sap transformar la injustícia en esperança, estenent una xarxa cultural i solidària arreu dels Països Catalans; passant per Brussel·les, Ginebra i arreu del món, ha afirmat.

El foc s'ha regenerat, com cada any, al cim del Canigó la matinada del 22 al 23 de juny. Enguany, però, només hi han pogut pujar tres excursionistes autoritzats per tal de complir amb les mesures de seguretat. Són tres persones del Casal del Conflent, que han pujat la flama que haurà recollit prèviament el Cercle de Joves de Perpinyà del Castellet.