Noranta-cinc platges catalanes obtenen l'etiqueta d'excel·lència aquest estiu

Els 23 ports que optaven a la Bandera Blava també l'han aconseguida

NacióDigital
12 de juny del 2020
La cala S'Alaguer i, de fons, la platja de la Fosca de Palamós.
La cala S'Alaguer i, de fons, la platja de la Fosca de Palamós. | ACN.
La Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE) i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) han atorgat el distintiu de qualitat Bandera Blava a 95 platges catalanes i 23 ports. Per a l'edició del 2020, 43 municipis litorals van presentar la candidatura de 101 platges, dues més que el 2019.

Les 95 platges que finalment han obtingut el distintiu, dues menys que l'any anterior, representen el 16,13% de les premiades a tot l'Estat. Per àmbits territorials, el més reconegut ha estat el del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre on 17 municipis presentaven 43 candidatures de platges, de les quals s'ha atorgat la bandera blava a 41. També s'han guardonat 6 ports.

A les comarques barcelonines, 14 municipis presentaven 30 platges candidates, i han rebut el distintiu 27. També s'ha reconegut 9 ports. I finalment, a les comarques gironines 12 municipis presentaven 28 platges candidates, de les quals se n'han guardonat 27. També han rebut la bandera blava 8 ports d'aquesta demarcació.

Quant als ports, han obtingut el guardó els 23 que van presentar candidatura, els mateixos que el 2019. Cal dir que enguany la FEE ha adaptat els criteris que fa servir per atorgar les Banderes Blaves als criteris de les autoritats sanitàries enfront de la pandèmia de la Covid-19.

El Jurat Nacional de Bandera Blava es va reunir el 5 i el 6 de febrer de 2020 a la seu de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, una entitat sense ànim de lucre cofundadora de la FEE. El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat, per als ports, i la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, per a les platges, forma part de l'esmentat Jurat Nacional juntament amb la resta de comunitats autònomes.