«Tatuats pels Pirineus» continua el viatge per l’Alt Empordà al canal 33

Serà aquest divendres, 12 de juny, a les 22:30 h, en què la periodista Eva Clausó viatja per LLançà, Colera, Sant Climent Sescebes, Figueres o el castell de Quermançó

La reportera de «Tatuats als Pirineus» aprèn a fer una bona anxova a Llançà.
La reportera de «Tatuats als Pirineus» aprèn a fer una bona anxova a Llançà. | @TatuatsPirineus.
NacióGirona
11 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:09h
Aquest divendres, 12 de juny, el programa "Tatuats pels Pirineus" arriba a l'Alt Empordà a través del canal 33, a dos quarts d'onze de la nit. El programa presentat i dirigit per Eva Clausó, que en aquesta edició descobreix, a través dels seus habitants, els racons de cinc comarques pirinenques, dedica el cinquè dels vuit capítols d’aquesta nova temporada –"Els Pirineus amb olor de mar"– amb una visita a la comarca empordanesa, concretament als pobles de Llançà, Colera, Molinàs, Sant Climent Sescebes i Figueres.

La reportera Eva Clausó començarà l’aventura per l’Alt Empordà a Llançà, on anirà a cercar l’artista Carles Bros, reconegut a nivell mundial per fer el mural més gran del món al mar. Després es menjarà la seva primera ostra i aprendrà a fer una bona anxova. La ruta continuarà cap a Colera, on practicarà el rem amb un dels equips amb més renom de Catalunya i anirà d’excursió amb el Lluís i el Marcel fins al cim Puig d’Esquers.

Al poble de Sant Climent Sescebes l’esperaran la Clara i el Martí per anar a veure com es recull el raïm. A Figueres visitarà una de les fortificacions més grans d’Europa i el Museu del Joguet. I sense oblidar la figura del geni empordanès, Eva Clausó anirà al Castell de Quermançó, on Salvador Dalí volia construir  l’Orgue de la Tramuntana i on el guardià del castell li dedicarà una cançó.
 

A Colera, Eva Clausó practica el rem amb un dels equips amb més renom de Catalunya. Foto: @TatuatsPirineus.


La segona temporada de “Tatuats pels Pirineus”

En aquesta nova temporada de “Tatuats pels Pirineus”, Eva Clausó, que dirigeix, presenta, realitza i produeix el programa, segueix el seu viatge per la imponent serralada pirinenca. Sota la seva mirada, i amb un format original, dinàmic i pròxim, Clausó acosta als espectadors el territori d’una manera diferent, donant el protagonisme a tots els testimonis que l’acompanyen en aquest recorregut.

La segona temporada està formada per vuit episodis que descobreixen racons de cinc comarques pirinenques: la Cerdanya, la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Solsonès i l’Alta Ribagorça. En aquest viatge el fil conductor continuen sent els habitants dels pobles que l’Eva visita. Personatges, sempre carismàtics, que viuen en aquesta serralada i a través dels quals es van descobrint racons i experiències especials, amb el privilegi de conèixer la mirada dels qui estan "Tatuats pels Pirineus". A cada programa, a més, hi haurà l'actuació d'un artista o grup musical vinculats d'alguna manera als Pirineus.