Guanyem Girona denuncia la privatització del servei de consergeria dels equipaments esportius municipals

La formació municipalista va aprofitar el ple de dilluns per a interpel·lar el govern de JxCat davant d’un nou procés d’externalització de serveis públics

El regidor Pere Albertí adverteix del «perill» que els contractes vagin a parar a la multinacional Eulen
El regidor Pere Albertí adverteix del «perill» que els contractes vagin a parar a la multinacional Eulen | @GuanyemGirona.
NacióGirona
10 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:48h
Guanyem Girona ha mostrat la seva preocupació per la voluntat de l'equip de Marta Madrenas de privatitzar del tot el servei de consergeria dels equipaments esportius municipals, així com d’altres treballadors vinculats als serveis esportius que fins ara feien en part treballadors públics.

La formació que lidera l'oposició al Consistori gironí va preguntar al ple municipal celebrat dilluns sobre aquesta qüestió i la regidorade JxCat Eva Palau va confirmar la voluntat del govern municipal d’externalitzar el servei.

Aquesta proposta, segons Guanyem Girona, afectarà directament la qualitat del servei i posa en una situació complicada els treballadors públics que han estat oferint aquest servei durant anys i a qui a hores d'ara encara ni se'ls ha informat ni se'ls ha permès establir una negociació. 
 
El regidor Pere Albertí considera que "ens trobem davant d'una nova proposta d'externalització i, per tant, d'un nou pas de pèrdua de gestió pròpia de l'Ajuntament en un àmbit important com són els equipaments esportius". La iniciativa, segons el mateix Albertí, arriba la mateixa setmana que l'Ajuntament de Girona ha aprovat, amb el suport d'ERC i C's, l'externalització, una vegada més, del servei de neteja municipal.
 
Guanyem Girona adverteix del “perill” que els contractes vagin a parar a la multinacional Eulen, condemnada reiteradament per no garantir els drets laborals dels treballadors. El regidor del partit municipalista ha demanat que "el govern aturi aquest procés, negociï amb les treballadores i els treballadors i busqui una fòrmula per a garantir que les consergeries dels equipaments esportius se segueixin gestionant des de l'Ajuntament per a garantir la qualitat del servei així com garantir-ne les condicions laborals".
 
Finalment, Guanyem Girona ha demanat que el govern defineixi i expliqui de forma transparent quin model de gestió vol seguir en el seu dia a dia en aquest mandat. “Moltes de les externalitzacions contractades per part de l’Ajuntament són un retrocés per al servei a la ciutadania i per als drets laborals”, ha reblat Albertí.