L'empresa de la Garrotxa Tronsijoc potencia recuperar els espais exteriors de les escoles catalanes

Amb l'estructura de troncs Espai Mirada crea cercles o semicercles amb fusta d’acàcia provinent de tales responsables de la comarca

L'Espai Mirada, un cercle de troncs d'acàcia per a les escoles.
L'Espai Mirada, un cercle de troncs d'acàcia per a les escoles. | Tronsijoc.
NacióGarrotxa
10 de juny del 2020
Troncsijoc, empresa de la Garrotxa formada per professionals de la fusta i de la pedagogia, llança Espai Mirada, una estructura exterior a partir troncs d’acàcia que crea espais circulars o semicirculars. “Espai Mirada garanteix tres aspectes importants a les escoles: relació i acció, aire lliure i salut”, expliquen.

“Espai Mirada és un espai on estar, mirar-se, conversar, esmorzar, sentir que formes part d’un grup, que els altres hi són, que algú els acompanya” -afirmen des de Troncsijoc. L’estructura està formada per troncs d'acàcia d'uns 25 cm de diàmetre provinents de tales responsables de la comarca. Estan polits i envernissats amb oli a base de llinosa sense tòxics. Es disposen en format horitzontal o vertical i es fixen a terra a la distància que es consideri convenient. Com totes les estructures de Troncsijoc estan homologades en la seva instal·lació sota la normativa UNE 1176.  
 

Una altra estructura de l'Espai Miarda, aquesta en semicercle. Foto: Tronsijoc.


Laia Panyella, educadora i membre de Troncsijoc, explica que “ens trobem en un moment complex on ha d’haver-hi un replantejament de què volem que passi a les escoles. Si posem la mirada en la infància, és important tenir en compte les necessitats i drets dels infants, entre d’altres, el moviment, el joc i la relació. Espai Mirada combina una forma circular amb fusta i bellesa. L’objectiu és generar encontre i escolta. Per això hem triat aquest nom: si et miro i et veig, i ens mirem, hi som. Així em comprometo, ens comprometem”. 
 
Troncsijoc va néixer fa cinc anys de les sinergies professionals de Martin Krug, Franz Rosenow, Laia Panyella i Carla Castanyer. És una empresa de la Garrotxa especialitzada en el disseny, la construcció i la instal·lació d'espais de joc infantil amb troncs i fusta.

Fins a l'actualitat han realitzat més de cinquanta projectes en diferents centres educatius i espais públics de Catalunya. La seva prioritat actual és fomentar, a través de les     estructures de joc, la qualitat educativa dels infants de Catalunya.

Han estat guanyadors dels Premis Projecta't 2019 de la Diputació de Girona.